Bezig met laden...

Logboek

EHang en Spaanse Politie starten eVTOL testoperaties

EHang en Spaanse Politie starten eVTOL testoperaties

EHang blijft actief partners zoeken voor de ontwikkeling van operationele modellen met haar eVTOL EH216.

Terwijl de Chinese eVTOL ontwikkelaar in China met de CAAC werkt aan de officiële certificatie van de EH216 is het Europese team van EHang actief in Spanje. Na eerdere besprekingen en test met de EH216 werd nu in aanwezigheid van de Spaanse staatssecretaris voor Veiligheid, Rafael Perez en Pedro Prieto, directeur van de luchtoperatie van de Spaanse Nationale Politie, het startschot gegeven voor operationele testen met de EHang EH216 in het Spaanse luchtruim. Ook luchtvaartingenieur, Montserrat Mestres Domenech, de nieuwe directeur van het Spaanse State Aviation Safety Agency (AESA), was present en zegde de medewerking toe van haar diensten.

Victoria Jing Xiang, COO van EHang Europe & Latijns Amerika, besprak in haar speech de mogelijkheden van de EH216 voor de Nationale Politie en beklemtoonde dat EHang deze operationele testen met alle middelen zal ondersteunen. EHang en de Spaanse Nationale Politie werken sinds oktober 2021 samen om de inzet van de eVTOL voor de politionele operaties te onderzoeken.

Het plan is om de EHang EH216 AAV uit te testen en te gebruiken bij noodoperaties en openbare veiligheidsmissies, zoals toegang tot besmette gebieden met nucleaire, radiologische, bacteriologische of chemische risico's, kunnen landen in besloten gebieden, luchtlogistiek, en andere politiediensten die behendige en efficiënte luchtmobiliteit nodig hebben.

Onlangs was EHang ook in Spanje waar het succesvolle vluchtdemonstraties heeft uitgevoerd onder de Europese Unie AMU-LED-project (Air Mobility Urban – Large Experimental Demo). Dit is een van Europa's grootste Urban Air Mobility (UAM) demonstratieprojecten.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *