Bezig met laden...

Logboek

Nieuw: Leonardo virtuele SAR training

Nieuw: Leonardo virtuele SAR training

SAR (search & rescue) missies en de digitale training van reddingsteams: een meeslepende ervaring tussen de virtuele wereld en de realiteit die de trainingsefficiëntie en duurzaamheid verhoogt.

Het succes van een reddingsmissie hangt af van uiterst precieze en gecoördineerde acties die essentieel zijn om het verschil te maken in een noodsituatie. Gecombineerde real-life en virtuele training op geavanceerde simulatiesystemen biedt ervaring met elk interventiescenario, waardoor de bemanningen van reddingshelikopters beter kunnen omgaan met het onverwachte tijdens operaties in het veld.

De MITHOS-simulator (Modular Interactive Trainer for Helicopter Operators), speciaal ontworpen en ontwikkeld door Leonardo om helikopteroperators te trainen, repliceert complexe en gevaarlijke operaties in een fysieke en virtuele omgeving en bereidt de bemanning voor om snel te reageren in noodsituaties.

Getest aan de Leonardo Training Academy door de instructeurs van de National Mountain and Speleological Rescue School, zal de MITHOS worden aangesloten op de Full Flight Simulator, waar de training van het cockpitpersoneel plaatsvindt, zodat de piloot en het cabinepersoneel dezelfde omgeving kunnen ervaren en effectiever kunnen samenwerken.

Gebaseerd op een helikoptercabine op schaal 1:1 uitgerust met een lier, biedt de simulator een volledig meeslepende ervaring en kan zowel de cabine als de externe operationele omgeving simuleren, dankzij een vizierhelm en slimme aanraakhandschoenen.

Dit rationaliseert het trainingsproces, dat vroeger in een echte helikopter zou zijn uitgevoerd, waardoor training een veel complexer proces werd dat de veelheid aan operationele scenario's die simulatie biedt niet perfect kon nabootsen. Daarnaast zijn er duidelijke duurzaamheidsvoordelen, met een aanzienlijke reductie van in-flight training van ongeveer 50%, met als gevolg een reductie van de uitstoot van broeikasgassen en geluidsoverlast.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *