Bezig met laden...

Logboek

Is dit de helikopter cockpit van de toekomst?

Is dit de helikopter cockpit van de toekomst?

Bij de voorstelling van de Hill Helicopter HX50 kregen we al een voorsmaakje hoe de avionics in de helikopter cockpit van de toekomst zou kunnen uitzien. Maar ook andere bedrijven hebben hun visie voor de toekomstige cockpit in een vooruitstrevend product voorgesteld. 

Zo heeft Honeywell twee maand geleden een avionics glass cockpit onder de naam Anthem voorgesteld. Niet alleen wordt komaf gemaakt met de tientallen 'oude' metertjes maar is deze nieuwe generatie cockpit een volledig geïntegreerd systeem met een intuïtieve touch-control bediening. Bedoeling is om de steeds ingewikkelder wordende en complexere vluchtsystemen drastisch te vereenvoudigen voor de piloot.

En naast de vereenvoudiging van het vliegdek en het verlichten van de werklast van de piloot zorgt het systeem ook voor het continue monitoring van alle veiligheidsvoorzieningen en het beheer van het nodige onderhoud aan het toestel.

Dit digitale vliegdek kan natuurlijk ook niet ontbreken in de nieuwste eVTOL's, zowel Vertical Aerospace voor zijn VA-1X als Lilium voor zijn 7 zitter eVTOL kozen voor de Anthem digitaal vliegdek van Honeywell. 

Wie weet is onze volgende helikopter reeds met een dergelijk systeem uitgerust...

  

 

 

 

 

Foto's & video © Honeywell

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *