Bezig met laden...

Logboek

Robinson en Rotor Technologies tonen de 'onbemande helikoptertechnologie'

Robinson en Rotor Technologies tonen de 'onbemande helikoptertechnologie'

Rotor Technologies en Robinson Helicopter Company toonden op de Heli-Expo samen de R550X, een onbemande helikopter op basis van de Robinson R44 Raven II.

De R550X is het eerste onbemande productievliegtuig dat op een Robinson-platform wordt gebouwd. De R550X is in staat om lasten tot 550 kilogram op te tillen en te vliegen zonder piloot aan boord en is ontworpen om landbouw-, utiliteits-, maritieme en vrachtoperaties uit te voeren zonder piloten bloot te stellen aan risicovolle of gevaarlijke vliegomgevingen.

Het statisch prototype van de R550X was te zien op de Robinson stand op de Heli-Expo (zie foto) en bezoekers hadden interactie met de synthetische zicht-, camera- en LIDAR-systemen van de R550X, die 360° situationeel bewustzijn bieden, zelfs 's nachts en bij slecht zicht.

De R550X is een belangrijk project voor Rotor, Robinson en de toekomst van lichte helikopters, waarbij de invoering van digitale systemen en meer automatisering de veiligheid, missiecapaciteit en schaalbaarheid zullen stimuleren. Op de Heli-Expo vierden Hector Xu, CEO van Rotor, en David Smith, CEO van Robinson de mijlpalen in het R550X-programma en besloten ze om met de serieproductie te beginnen.

"David en ik delen een gemeenschappelijke productvisie", zegt Xu. "Onze samenwerking zal de technologie van Rotor combineren met de dynamische en schaalbare toeleveringsketen van Robinson om 's werelds meest capabele commerciële onbemande VTOL te leveren."

Op 30 januari 2024 maakte de Rotor R220Y zijn publieke maidenvlucht. De eerste vlucht van de onbemande R&D-helikopter gebaseerd op de Robinson R22 2-zits helikopter, vond plaats op Nashua Airport, voor een enthousiaste menigte van ongeveer 100 mensen, waaronder de gouverneur van de staat New Hampshire, Sununu.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *