Bezig met laden...

Logboek

Denis Manturov benoemd tot 1e vicepremier van Rusland

Denis Manturov benoemd tot 1e vicepremier van Rusland

Van de recente wijzigingen in de Russische regering werden vooral het ontslag van minister van Defensie Sjogoe en het niet-ontslag van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov uitgebreid besproken. 

Een wijziging die niet aan bod kwam in de Westerse media is de promotie van Denis Manturov op 14 mei als 1e vicepremier in de regering van premier Mikhail Mishustin.

Manturov is een bekende in de helikopterwereld. Tussen 1998 en 2000 was hij de tweede in bevel bij de helikopterfabriek van Ulan-Ude en tussen 2000 en 2001 was hij verkoopdirecteur van de Mil Moscow Helicopters Plant. Hij bezocht in die functie toen de Parijse Air show op Le Bourget. 

Tussen 2012 en 2022 was Manturov minister van Industrie en Handel en in die functie rapporteerde de staatsholding Russian Helicopters indirect aan hem.

In 2022 werd Denis Mantuov vice-eerste minister verantwoordelijk is voor de luchtvaart en andere hightechindustrieën. In augustus 2022 gaf Poetin aan vicepremier Manturov ook alle bevoegdheden als hoofd van de Russische wapenindustrie. Sinds jaren heeft Manturov dus direct of indirect de leiding over alle Russische helikopterbedrijven verzameld in de holding Russian Helicopters.  

Als we de kwade Poetin in januari 2023 mochten geloven (en wie doet dit niet...) heeft Manturov er toen weinig van gebakken. Poetin gaf Manturov een publieke uitbrander omdat hij niet snel genoeg de Russische wapenindustrie op een hoger productieniveau kon krijgen. Toen dacht iedereen dat dit het einde van de carrière van Manturov zou betekenen.

Waarom Manturov nu 1e vicepremier wordt van Rusland (en grote kans maakt als volgende eerste minister) is niet bekendgemaakt maar blijkbaar produceert de Russische wapenindustrie nu wel degelijk voldoende output.

Manturov is in zijn nieuwe functie als 1e vicepremier verantwoordelijk voor de ganse Russische industrie, de defensie- en oorlogsindustrie en de burgerlijke productie. En alle helikopters zijn weer onderdeel van zijn verantwoordelijkheden...

Foto © Kremlin, Moscou - Putin in gesprek met Manturov en Rostec CEO Chemezov op 11 mei 2024

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *