Bezig met laden...

Logboek

Bristow voltooit overname van het Britse BHI

Bristow voltooit overname van het Britse BHI

Bristow groep, de grootste helikopteroperator ter wereld (NYSE:VTOL), heeft aangekondigd dat het de overname van BHI (British International Helicopter) heeft afgerond. Met ingang van 2 augustus 2022 is BHI een onderdeel van Bristow, waarmee het toonaangevende wereldwijde aanbod van overheidsdiensten verder wordt uitgebreid. Bristow zal BIH integreren in zijn activiteiten in de UK, waar BIH vanaf nu de naam en het merk Bristow zal gebruiken tijdens zijn activiteiten.

Op 2 mei 2022 maakte Bristow bekend dat het de Britse helikopteroperator BHI overnam van de Britse Rigby Groep. Er werd geen overnamebedrag bekendgemaakt.

"Deze overname versterkt onze diensten aan de Britse overheid verder en we verwelkomen onze nieuwe, zeer capabele en ervaren teamleden in de Bristow-familie", aldus Chris Bradshaw, President en CEO van Bristow Group. "We zullen nu voortbouwen op de lange geschiedenis en sterke relaties van BIH met het Britse Ministerie van Defensie en zullen veilige en betrouwbare diensten blijven leveren aan zowel militaire als civiele markten."

De meer dan 110 medewerkers van BIH leveren momenteel gecombineerde opsporings- en reddingsdiensten (SAR) en ondersteunende helikopterdiensten voor het Britse Ministerie van Defensie (MOD) met operaties op de Falklandeilanden en leveren 'Fleet Operational Sea Training' (FOST) helikopterondersteuning voor de Royal Navy in de UK.

BIH exploiteert momenteel een vloot van twee Leonardo AW189 SAR-geconfigureerde helikopters, drie Sikorsky S61-helikopters en één Airbus AS365-helikopter, die verschillende passagiers- en vrachtvervoer en hijsoperaties uitvoeren.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *