Bezig met laden...

Logboek

MLA Nederland geeft Militair Type Certificaat aan de nieuwe Chinooks

MLA Nederland geeft Militair Type Certificaat aan de nieuwe Chinooks

Nu zijn er echt geen beperkingen meer voor operaties met de nieuwe Chinook CH-47F MYII CAAS helikopters. 

De Nederlandse Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA) heeft op 2 mei 2022 het militaire typecertificaat voor de nieuwe Chinook helikopters overhandigd aan DMO (Defensie Materieel Organisatie). Dit certificaat bevestigd dat het vliegtuigontwerp voldoet aan een set van minimale geaccepteerde luchtwaardigheids- en andere noodzakelijke eisen. Alles wordt zorgvuldig nagekeken: constructie, motoren, avionics: het moet kloppen. 

DMO moet dan bewijzen aan de MLA dat het toestelontwerp voldoet aan de luchtwaardigheidseisen. Dat wordt aangetoond met onder andere simulaties, analyses, grond- en vliegtesten. Als het ontwerp aan alle voorwaarden voldoet, krijgt het toestel een certificatierapport. Daarna krijgt het militaire typeontwerp het stempel ‘luchtwaardig' en geeft de MLA een Militair Type Certificaat uit.

Met dit typecertificaat mogen de nieuwe Chinooks van DHC overal ter wereld vliegen. Voor de nieuwe generatie Chinooks is dit een belangrijke mijlpaal in hun operationele inzet. 

Wij wensen de Chinooks een heel lange carrière bij DHC (Defensie Helikopter Commando).  

 

Ter info:

De Militaire Luchtvaart Autoriteit (MLA) is een onafhankelijke toezichtorganisatie die de militaire luchtvaartveiligheid stimuleert. De MLA stelt hiervoor regelgeving op, publiceert deze en houdt toezicht op de naleving ervan. 
De MLA werkt volgens het Total Aviation System-concept. Dit betekent dat de MLA toeziet op luchtwaardigheid van militaire vliegtuigen, op militaire operaties, op het militair gecontroleerd luchtruim en op de militaire luchthavens.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *