Bezig met laden...

Logboek

Volocopter tankt $182 miljoen - NEOM stapt in het kapitaal

Volocopter tankt $182 miljoen - NEOM stapt in het kapitaal

Volocopter haalt extra USD 182 miljoen op bij tweede ondertekening van de series E-financieringsronde. Opgehaalde fondsen zullen worden gebruikt voor de certificering en het lanceren van eerste commerciële routes.

NEOM, het slimme, cognitieve regioproject van de Rode Zee, en GLy Capital Management uit Hong Kong hebben zich aangesloten bij de diverse investeerdersbasis van Volocopter. Dit zal het bedrijf verder doen evolueren na de certificering van zijn elektrische passagiers eVTOL, de VoloCity luchttaxi.

Duurzame mobiliteit is een enorme uitdaging voor de wereld van vandaag. Volocopter biedt een nieuwe oplossing met een reeks volledig elektrische VTOL's die speciaal zijn gebouwd voor stedelijke opdrachten. Cruciaal is dat de unieke en holistische UAM-ecosysteembenadering van Volocopter alle belangrijke wereldwijde marktspelers verbindt terwijl het ernaar streeft de industrie van de grond te krijgen. Dit omvat het ontwikkelen van multifunctionele elektrische VTOL's om passagiers en goederen veilig naar hun bestemming te brengen (de VoloCity, VoloRegion en VoloDrone), en het mogelijk maken van de fysieke en digitale infrastructuur om te matchen (de VoloPort en VoloIQ). 

Volocopter is een UAM-peionier, met meer dan tien jaar ontwikkelingservaring en meer dan 1.500 succesvolle testvluchten op zijn naam. Als het eerste en enige eVTOL (elektrische verticale start- en landing) -bedrijf met een DOA (design organisation approval) van EASA (European Union Aviation Safety Agency), verwacht Volocopter in de komende twee jaar zijn eerste commerciële luchttaxiroutes te lanceren in megasteden zoals Singapore, Rome, Parijs en de NEOM-regio.  

Volocopter en NEOM tekenden in december 2021 een joint venture (zie foto) en werden strategische partners met het oog op de integratie van de VoloCity-luchttaxi en de VoloDrone in de duurzame, slimme en naadloos verbonden mobiliteitssystemen van NEOM. De JV zal de volledig elektrische publieke vliegroutes van de regio ontwerpen, integreren en exploiteren voor de eerste zeven jaar na de lancering.  

"Bij Neom geloven we sterk in het potentieel voor stedelijke luchtmobiliteit om een nieuwe dimensie te geven aan toekomstige geïntegreerde transportsystemen. Voortbouwend op onze succesvolle samenwerking met Volocopter, zijn we verheugd om ons partnerschap te versterken en een strategische investering te doen in de toekomst van mobiliteit. Wij geloven dat Volocopter de beste partner is om een geavanceerd ecosysteem voor luchtmobiliteit in Neom te bouwen.", aldus Florian Lennert, hoofd mobiliteit van NEOM. 

GLy wordt ondersteund door Geely Holding, een langetermijnpartner van Volocopter. In hun joint venture willen Geely en Volocopter UAM naar China halen. Met zijn hoge dichtheid aan megasteden wordt verwacht dat China een van de grootste markten voor elektrische luchttaxi's zal worden.  

De Volocopter series E-financieringsronde van Volocopter blijft alsnog open voor andere investeerders.

Foto's © Volocopter - Tom Buysse - met onze dank

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *