Bezig met laden...

Logboek

100.000 vlieguren voor LPR: de helden van Polen die vliegen om te helpen

100.000 vlieguren voor LPR: de helden van Polen die vliegen om te helpen

Voor de medische hulpverleners die hun loopbaan hebben gewijd aan de gezondheid en zorg van anderen, kunnen helikopters een essentieel verschil maken en het leven van een patiënt kunnen redden. De helikoptervloot van de Poolse openbare medische reddingsdienst LPR (Lotnicze Pogotowie Ratunkowe) heeft 100.000 vlieguren verzameld - een indrukwekkende mijlpaal die laat zien hoeveel mensen zijn gered dankzij deze essentiële missies.

Voortzetting van de traditie van de Poolse medische luchtvaart
Oorspronkelijk opgericht in 2000, nam LPR de traditie van de Poolse medische luchtvaart over. Sinds het begin van de eeuw vliegt het HEMS-missies om dringende zorg en levensreddende hulp te bieden aan velen van de 38 miljoen inwoners van het land. Met een totale staf van 750 medewerkers, waaronder 116 piloten, 138 artsen en 90 paramedici, exploiteert LPR 27 Airbus Helicopters H135 vanop 22 bases in heel Polen en is de helikoptervloot van LPR ook verantwoordelijk voor ziekenvervoer en transfers zowel binnen als buiten de landsgrenzen.

Met HEMS-missies die van nature essentieel waren, moest LPR, toen ze met de operaties begonnen, de uitdaging aangaan om een netwerk op te bouwen binnen strakke, door de overheid gefinancierde budgettaire beperkingen. Aanvankelijk begon de operatie met een vloot van oude oostblok-helikopters, hoewel het vanaf het begin was duidelijk dat dit op termijn niet haalbaar zou zijn en modernisering zeer snel noodzakelijk zou zijn.

De juiste helikopter kiezen voor HEMS
Er waren veel criteria te overwegen bij het vernieuwen van de helikoptervloot, waaronder het waarborgen van kostenefficiëntie voor publiek geld. LPR koos 15 jaar geleden uiteindelijk voor de Airbus H135 helikopter. De initiële bestelling van 23 H135-helikopters werd in 2015 aangevuld met nog eens vier toestellen. De HEMS-vloot van LPR bestaat vandaag de dag volledig uit Airbus H135's, waardoor ze een van de grotere Europese HEMS-operators zijn.

In de afgelopen drie jaar hebben de artsen, paramedici en piloten van LPR bijna 35.000 primaire en secundaire missies uitgevoerd, voor een totaal van 24.498 vlieguren. Dit betekent dat elk uur een LPR-helikopter het leven van iemand in Polen redt. “Om te kunnen reageren op zoveel missies waar vaak mensenlevens in gevaar zijn, staat de betrouwbaarheid van de helikopter absoluut voorop. Daarom is de Airbus H135 met zijn beschikbaarheid tot 99%, kostenefficiëntie en eenvoudig onderhoudsprogramma perfect geschikt voor HEMS-operators zoals LPR”, zegt Stefan Bestle, Key Segment Manager voor HEMS bij Airbus Helicopters.

Met 304 klanten wereldwijd zijn er vandaag 1.357 Airbus H135 helikopters in dienst in 64 landen met in totaal meer dan 6 miljoen vlieguren in de vloot. Samen met de H135 en zijn grotere broer de H145 is Airbus Helicopters de wereldleider in het segment van de openbare diensten met een marktaandeel van 32% en in de HEMS-markt 53%.

Foto's © Airbus Helicopters - LPR

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *