Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze Luchtvaartregisters

Nieuws uit onze Luchtvaartregisters

Het was al bij al zeer rustig afgelopen maand in onze luchtvaartregisters. We konden wel enkele nieuwtjes vinden die we graag delen.


 

NHV verkoopt twee MD 900 helikopters en haar twee Super Puma's

Na het beëindigen van de HEMS (Helicopter Emergency Medical Services) opdrachten in Noord-Frankrijk heeft NHV zijn MD 900 helikopters te koop gesteld. Twee van deze toestellen zijn intussen verkocht en uit de hangaars van NHV in Oostende vertrokken naar hun nieuwe bestemming. Over welke toestellen het gaat weten we niet precies maar we vermoeden dat het hier gaat om de helikopters met registratie OO-NHA, OO-NHF of de OO-NHL. 

NHV heeft vorig jaar ook zijn twee Airbus AS332L2 Super Puma's te koop gezet bij International Aviation Marketing welke nu aangeeft dat beide toestellen met respectievelijk serienummer 2572 (registratie OO-NHR) en serienummer 2599 (registratie OO-NHS - zie foto hierboven als PH-NHS) verkocht zouden zijn. Dus we mogen ons hier verwachten dat deze toestellen in de komende tijd uit het Belgische luchtvaartregister zullen verdwijnen.

Beide toestellen waren wel al sinds juni 2018 uit dienst genomen en stonden in bewaring. Wie de kopers zijn of waarheen de toestellen zullen verhuizen zoeken we nog uit.  

De Airbus AS365N4 (een H155) met registratie OO-NHK die reeds eerder verkocht was aan Air Greenland werd op 2 maart 2022 uitgeschreven uit het Belgisch luchtvaartregister en is op 24 maart ingeschreven in Denemarken als OY-HUS voor Air Greenland A/S, Nuuk.

 

Nederlandse Robinson R44 Raven II vliegt nu in België

De Nederlandse Robinson R44 Raven II met registratie PH-DWW die voor HeliAir (Harskamp) op EHBK vloog stond reeds enige tijd te koop na zijn overhaul bij Air Technology Belgium in Wevelgem. Nu werd bekend dat het toestel werd gekocht door de firma HXP, eigendom van HeliXperience uit Aalter.

Helikopterbedrijf HeliXperience is een bedrijf van Dr. Wim en Matthias Decleer, en van Arno Soete. Dit bedrijf is samen met Stef Verhegge sinds 2020 ook eigenaar van de JetRanger OO-EAN.   

 

Robinson R-22 met registratie OO-RUN

Deze geel-zwarte Robinson R22 met registratie OO-RUN van vliegschool Heliventure in Lint (EBLT) kwam op 18 maart 2022 terug uit Duitsland waar het bij Air LLoyd een 12-jaars overhaul heeft gekregen.

Het toestel mocht sinds 2015 niet meer vliegen omwille van de 12-jaars limiet en stond de laatste jaren te wachten op betere tijden. Heliventure gebruikte ondertussen een andere Robinson R-22, de OO-STB, om opleidingen te geven. Dit toestel staat intussen weer op EBKT bij STB-copter.

 

 

Belgische Seaking met registratie RS-02, werd OO-SEE en vliegt nu als G-BDNI

Een van de monumenten van de Belgische militaire helikopters, de Seaking RS-02 heeft nu definitief zijn Engelse registratie gekregen als G-BDNI op naam van van LIFT WEST (HELICOPTERS) LTD, SNOWDEN FARM, CATHOLE BRIDGE ROAD, CREWKERNE, TA18 8PA, UK

Deze registratie G-BDNI (2) was de originele testregistratie in 1976 op naam van eigenaar helikopterfabrikant Westland Helicopters Ltd, Yeovil, Somerset (UK) toen het toestel gebouwd werd. Het toestel werd in de UK uitgeschreven toen het aan het Belgisch leger werd uitgeleverd op 20 mei 1976

 

Belgische Seaking met registratie RS-04, werd OO-KNG en vliegt nu als G-BDNK

Een ander monument van de Belgische militaire helikopters, de Seaking RS-04 heeft op 10 maart 2022 definitief zijn Engelse registratie gekregen als G-BDNK op naam van van LIFT WEST (HELICOPTERS) LTD, SNOWDEN FARM, CATHOLE BRIDGE ROAD, CREWKERNE, TA18 8PA, UK

Deze registratie G-BDNK (2) was de originele testregistratie in 1976 op naam van eigenaar helikopterfabrikant Westland Helicopters Ltd, Yeovil, Somerset (UK) toen het toestel gebouwd werd. Het toestel werd in de UK uitgeschreven op 25 juni 1976 en aan het Belgisch leger werd geleverd op 14 juli 1976.

 

Robinson R44 Raven II met registratie OO-GOD

Deze knappe helikopter met de zeer speciale registratie OO-GOD was sinds 2012 eigendom van de zeer succesvolle ondernemer Eric Mattheeuws, een geïnteresseerde lezer van de Helispot.

Zijn toestel was sinds enige tijd in dienst bij helikopterschool Heliventure en maar is sinds 11 januari 2022 terug op zijn thuisbasis.

Eric is spijtig genoeg na een hartziekte op 8 januari 2022 in het ziekenhuis te Brugge overleden. 

Met zijn foto en onderstaande herinneringsvideo, betuigen wij het medeleven van de 'helikopterfamilie' aan de echtgenote en de familie van Eric. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *