Bezig met laden...

Logboek

Britse PUMA staat in Kasterlee na een noodlanding

Britse PUMA staat in Kasterlee na een noodlanding

Een Britse Puma HC MK2 staat sinds gisteren in veld in het Belgische Kasterlee.

De Puma, van het RAF Benson (Royal Airforce) 230 Tiger squadron, vloog terug van de Luchtmachtdagen in het Nederlandse Volkel naar zijn basis in de UK maar kwam boven Kasterlee in de problemen. De piloten kregen problemen met een van de Turbomeca Makila turbines en besloten veiligheidshalve om een noordlanding te maken. De Puma helikopter kan veilig landen met een van beide turbines en was dus nooit in gevaar.

Onderdelen om het toestel te repareren worden uit de UK overgevlogen en dan zal het toestel worden hersteld. Vermoed wordt dat de Puma dinsdag in de namiddag terug naar de UK zal kunnen vliegen. 

De Puma HC MK2 is een ge-upgrade versie van de Puma SA330. De upgrade van de Britse Puma's gebeurde vrij recent in de periode 2012-2014. Toen kregen de Puma's ook twee nieuwe turbines, de Turbomeca (nu Safran) Makila met elk een vermogen van 1.800 shp. 

Copyrights foto: RAF 

Update 18/06/2019: De vervangen onderdelen waren sensoren, die blijkbaar verkeerde informatie doorgaven en de oorzaak waren van de noodlanding van de Puma. Het toestel werd intussen gerepareerd en is vandaag terug naar zijn basis in de UK vertrokken.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *