Bezig met laden...

Logboek

Safran gaat Euroflir 410 leveren voor de nieuwe Airbus H160 helikopter

Safran gaat Euroflir 410 leveren voor de nieuwe Airbus H160 helikopter

De Franse marine heeft voor haar 'interim' vloot van vier Airbus H160 helikopters het nieuwe generatie Safran EuroflirTM 410 observatie systeem gekozen.

Zoals we reeds eerder schreven heeft de Franse marine vier Airbus H160 helikopters in burgerversie gehuurd bij Babcock France voor een periode van tien jaar. Babcock is de lanceringsklant van de Airbus H160 en kan zo op een elegante manier zijn contract met Airbus voor de H160 volmaken. Door de olie- en gascrisis en de corona-problemen heeft Babcock weinig directe interesse in de H160.

De vier Airbus H160 helikopters zullen samen met twaalf Airbus Dauphin N3 helikopters dienen als interim vloot in afwachting dat de bestelling van de militaire versie, de Airbus H160M, wordt uitgeleverd. Het Franse leger heeft een bestelling gedaan van niet minder dan 160 stuks van de Guépard (“Leopard”), de codenaam van de H160M. De eerste Airbus H160M zou operationeel zijn in 2026. Ook de 12 Airbus Dauphin N3 helikopters zullen met een Euroflir 410 worden uitgerust.

De Euroflir™410 NG kan een registratie van een schip of een persoon in nood detecteren vanop verschillende kilometers afstand. Dit zal de operationele mogelijkheden van de Search & Rescue (SAR) missies op zee (vanop Lanvéoc-Poulmic en Cherbourg) sterk verbeteren. Dergelijke observatie kan ook gebeuren bij zeer slechte zichtbaarheid omdat de Euroflir over een lange afstand multispectrale telescoop en een perfecte 'line of sight' stabilisatie beschikt. 

Naast de uitrusting met een HDTV (hoge definitie video camera) en een middengolf infrarode beeldcaptatie heeft de Euroflir ook een aantal additionele camera's. De kortegolf infrarode camera en de nabijheid-infrarode camera zijn speciaal aangepast voor maritieme missies in moeilijke omstandigheden. 

De eerste H160 (burger)helikopter uitgerust met de Euroflir™410 zal worden uitgeleverd in 2022. De testen met deze eerste vier Airbus H160 helikopters zullen uitmaken of de militaire versie, de H160M, ook met de Safran Euroflir zal worden uitgerust.

Eerder werd het Franse Safran (ex TurboMeca) reeds aangewezen als fabrikant van de turbines voor de Airbus H160. Het betreft de Arrano turboshaft turbines.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *