Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Volocopter maakt maidenvlucht met 4-persoons eVTOL

FLASH: Volocopter maakt maidenvlucht met 4-persoons eVTOL

Gisteren op de UP.Summit, een jaarlijkse bijeenkomst van leiders in transportinnovatie kondigde Volocopter, de UAM (urban air mobility) pionier, aan dat het een nieuwe mijlpaal heeft bereikt. Zijn nieuwste passagiers-eVTOL, de VoloConnect, voltooide in mei 2022 zijn maidenvlucht. 

De derde productoplossing van Volocopter, de VoloConnect, biedt verdere en snellere reizen dan elk ander Volocopter-vliegtuig tot nu toe, met een bereik van meer dan 100 km en vliegsnelheden van meer dan 250 km/u.

Met de VoloCity- en VoloConnect-luchttaxi-ontwerpen die voldoen aan de vraag naar grootstedelijke vluchten en voorstedelijke verbindingen in dichtbevolkte regio's, is Volocopter klaar om aan een breder scala aan vluchtbehoeften van passagiers te voldoen. Bovendien mikt de VoloConnect op een ingebruikname in 2026, terwijl de VoloCity mikt op een commerciële lancering in 2024.  

"Het hebben van een hele familie van elektrische VTOL's in de testvluchtfase is een baanbrekende prestatie", zegt Florian Reuter, CEO van Volocopter. "Ons technologieplatform heeft bewezen resultaten te leveren met een verbazingwekkende snelheid!"   

Volocopter heeft de VoloConnect en zijn andere eVTOL's ontworpen om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen voor de luchtvaart volgens EASA (European Aviation Safety Agency). Het prototype (op 100% schaal) voltooide zijn eerste vlucht in mei 2022 na slechts 17 maanden ontwikkeling en voerde een paar manoeuvres uit gedurende 2 minuten en 14 seconden tijdens zijn allereerste vlucht. Zes rotors zorgen voor het verticaal opstijgen, terwijl twee elektrische turbines in combinatie met opwaartse vleugels zorgen voor de hoge voorwaartse snelheid.

Het VoloConnect-prototype wordt momenteel onderworpen aan een reeks vluchttests om te controleren of het toestel en zijn systemen in overeenstemming zijn met de prestatielimieten en klaar zijn voor de volgende ontwikkelingsstappen. Deze fase omvat een reeks verschillende tests, waaronder gestandaardiseerde lage snelheids-, overgangs-, hoge snelheids- en motorstoringstests voor geautomatiseerde en latere autonome vluchten.

Tijdens de eerste drie testvluchten kon het team reeds een deel van de enveloppe van de eVTOL verifiëren met voorwaartse snelheden tot 64 km/u en 45 km/u zijwaartse vliegsnelheden. De testvluchtenvelop wordt de komende weken geleidelijk vergroot als onderdeel van de testvluchtcampagne. 

 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *