Bezig met laden...

Logboek

Volocopter werkt aan de autonome VoloDrone

Volocopter werkt aan de autonome VoloDrone

Volocopter heeft Near Earth Autonomy onder de arm genomen om zijn VoloDrone autonoom te laten vliegen.

Op 27 mei hebben Volocopter en Near Earth Autonomy samen aangekondigd dat ze de VoloDrone zullen uittesten met de autonome vliegtechnologie van Near Earth Autonomy. Doel is om de 'Beyond Visual Line of Sight (BVLOS)' capaciteiten van de VoloDrone te demonstreren in Munchen in 2022.

Volocopter brengt zijn ervaring met elektrische drones en meer dan 1.000 vlieguren in het project. De VoloDrone is gebouwd als een cargo transporter drone op plaatsen waar conventionele transportmiddelen het moeten opgeven door de topografie, luchtregelgeving of te drukke trafiek.

Near Earth Autonomy heeft met zijn autonome vliegtechnologie reeds 3.500 autonome vluchten en meer dat 2.000 autonome vlieguren op zijn naam staan. Volocopter's Chief Engineer Volodrone, Christophe Hommet, ziet marktleider Near Earth Autonomy met zijn lange en succesvolle ervaring als de juiste partner voor de ontwikkeling van de autonome VoloDrone. 

Near Earth is ook de autonome vliegpartner van de Kaman autonome K-Max en werkte samen met Airbus aan de Airbus Vahana drone.

De logistieke VoloDrone van VoloCopter kan een nuttige lading van 200 kg over een afstand van 40 km vervoeren. De BVLOS mogelijkheden moeten de VoloDrone uitrusten voor autonome cargo transporten. VoloCopter schat de waarde van deze marktniche in 2035, op zo'n $120 miljard.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *