Bezig met laden...

Logboek

Crisalion Mobility, een van de weinige EU eVTOL-ontwikkelaars

Crisalion Mobility, een van de weinige EU eVTOL-ontwikkelaars

Het Spaanse Crisalion (voorheen Umiles Next) ontwerpt een elektrische helikopter / drone (eVTOL) met verticale start en landing voor passagiers- en vrachtvervoer in stedelijke en interstedelijke missies onder de naam "Integrity by Crisalion". Crisalion is eén van de weinige Europese eVTOL ontwikkelaars.

Crisalion is nu geselecteerd door het Spaanse Ministerie van Wetenschap (ScienceGob) via het Centrum voor de Ontwikkeling van Industriële Technologie (CDTI Innovacie) om een investering van € 5,4 miljoen te ontvangen als onderdeel van het CDTI-initiatief 'Innvierte Economía Sostenible'.

“Deze investering is een grote stap voorwaarts in het groeiplan van Crisalion Mobility. Het bedrijf blijft zijn routekaart waarmaken en biedt een ongeëvenaarde benadering van lucht- en grondmobiliteit door middel van strategische technologieën die cruciaal zullen zijn voor de ontwikkeling van de voertuigen van de toekomst. De Spaanse regering heeft haar constante, onschatbare steun voor innovatie aangeboden en speelt een sleutelrol bij het ondersteunen van succesvolle projecten die bijdragen aan de vooruitgang in technologie en economische welvaart op het gebied van mobiliteit”,  aldus Carlos Poveda, CEO van Crisalion Mobility.

De Integrity drone is ontwikkeld met de exclusieve en revolutionaire FlyFree- technologie: een uniek en gepatenteerd stabiliteitssysteem dat de bewegingen van de eVTOL in alle richtingen controleert en een grotere efficiëntie, stabiliteit, betrouwbaarheid en manoeuvreerbaarheid garandeert. Dit systeem bestaat uit geavanceerde rotorbesturingssoftware die maximale controle over elk van de voortstuwingseenheden mogelijk maakt.

De effectiviteit van de technologie wordt sinds 2019 al met succes getest op binnenvluchten en sinds 2022 op buitenvluchten met op het Concept-prototype.

Dit is een technologische demonstrator om de effectiviteit van de FlyFree- technologie te testen die zal worden opgenomen in de Integrity-eVTOL. In oktober 2022 vonden de testvluchten plaats in het ATLAS Test Flight Center in Villacarrillo, Jaén (ES), waar onbemande luchtvaarttechnologieën en -systemen, en op afstand bestuurde systemen worden getest. Deze vluchten stelden Crisalion (toen nog Umiles) in staat om verdere tests uit te voeren op hun eVTOL-prototype, wat de weg vrijmaakt voor de toekomstige integratie van de luchttaxi in het stedelijk luchtruim.

BlueBull , een investeringsbank gespecialiseerd in snelgroeiende technologiebedrijven, treedt op als exclusief financieel adviseur voor Crisalion Mobility. De twee werken al samen aan een komende Serie B-ronde van € 25 miljoen. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *