Bezig met laden...

Logboek

Duitsland gaat haar NH-90 Sea Lion voorlopig aan de grond houden

Duitsland gaat haar NH-90 Sea Lion voorlopig aan de grond houden

De Duitse marine maakte op 27 November in een persbericht bekend dat ze geen vluchten zal maken met haar nieuwe NH-90 Sea Lion omdat het toestel voorlopig niet voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitsstandaard van het leger. De marine had origineel gepland om vanaf nu bepaalde trainingsvluchten te maken met het nieuwe toestel.

De Bundeswehr stelt dat ze overtuigd is van de kwaliteiten en capaciteiten van de Sea Lion maar dat Airbus de hoge kwaliteits- en veiligheidsvereisten van de Bundeswehr voor dit toestel nog niet heeft voldaan. De huidige stand van de technische documentatie is ontoereikend en onvolledig waardoor vluchten met piloten van de marine niet verantwoord zijn.

Dergelijke documentatie is voor de Bundeswehr noodzakelijk voor zowel de piloten als de technici. Zonder een perfecte, up-to-date documentatie blijft de NH-90 Sea Lion aan de grond. De geplande trainingsvluchten zullen dan ook dit jaar niet meer plaatsvinden.

Deze vertraging zal volgens de Bundeswehr geen invloed hebben op de volledige indienststelling van de NH-90 Sean Lion, die voorzien is in 2023. Intussen kan het leger voldoen aan haar taken zonder deze NH-90 Sea-Lion.

In oktober 2019 leverde Airbus Helicopters de eerste NH-90 Sea Lion aan de Duitse marine en kon toen aankondigen dat ze deze eerste NH-90 binnen de geplande leveringstermijn kon afleveren. Blijkbaar was de euforie toch een beetje te voorbarig...  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *