Bezig met laden...

Logboek

Leonardo krijgt Poolse order voor 32 AW149 militaire helikopters

Leonardo krijgt Poolse order voor 32 AW149 militaire helikopters

Afgelopen vrijdag heeft de Poolse vestiging van Leonardo, PZL-Świdnik, tijdens een officiële ceremonie in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Poolse regering, het contract gekregen van het Poolse Ministerie van Defensie (MoD) ter waarde van 8,25 miljard PLN bruto (ongeveer 1,76 miljard EUR) voor de levering van 32 Leonardo AW149 helikopters. 

Naast de Leonardo AW149 helikopters omvat het contract logistiek, training en simulatorpakketten. Het logistieke pakket omvat een voorraad reserve- en verbruiksonderdelen, evenals apparatuur voor de grondafhandeling van de helikopters. Het training- en simulatorpakket omvat een uitgebreide training van piloten en technisch personeel en de levering van een set geavanceerde simulatoren en trainingsapparatuur. 

De configuratie van de helikopters zal onder andere ook observatiesystemen, handvuurwapens, geleide/ongeleide raketten en raketten en zelfverdedigingssystemen omvatten. De bewapening kan, afhankelijk van de helikoptervariant en configuratie, in de cabine of op de externe harde punten van de helikopter worden geïnstalleerd. 

De leveringen van de helikopters zullen in de periode 2023-2029 plaatsvinden. De helikopters zullen in drie versies worden gebouwd: gevechtsondersteuning en training, commando, verkenning en electronic warfare.

Leonardo PZL-Świdnik is de hoofdaannemer en zal een lokale productielijn voor deze nieuwe helikopters opzetten. Daarom zal Leonardo verdere investeringen doen in zijn Poolse vestiging naast de ongeveer 1 miljard EUR die al sinds 2010 is geïnvesteerd. Het project staat open voor een Poolse toeleveringsketen in het voordeel van de Poolse industrie.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *