Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky BlackHawk Jolly Green II rond testprogramma af

Sikorsky BlackHawk Jolly Green II rond testprogramma af

De nieuwste CRH-helikopter (combat rescue helikopter) van de Amerikaans luchtmacht, de Sikorsky HH-60W Jolly Green II, heeft op 13 April zijn ontwikkelingsprogramma volledig afgerond op de Eglin Air Force Base.

De laatste test door de teams van Sikorsky en de Amerikaanse luchtmacht werd uitgevoerd met de bewapeningssystemen. Bedoeling was om de bewapening te demonstreren en tegelijk te optimaliseren. 

De ganse testcampagne begon in mei 2019 met een eerste vlucht van de HH-60W waarna de helikopter in november 2019 verhuisde naar de Eglin Air Force Base. In het totaal heeft het gecombineerde Sikorsky / US Air Force team niet minder dan 1.100 vlieguren gemaakt met 6 toestellen. Speciale testen werden uitgevoerd op zowat alle onderdelen van de nieuwe helikopters maar vooral:

Maar het goede resultaat van deze testen staat in schril contrast met de beslissing van het leger om de HH-60W Jolly Green II een upgrade te geven alvorens deze in volle productie gaat. Er werd een budget van niet minder dan $1 miljard uitgetrokken (zie ons artikel van 19 februari 2021) om het toestel op 17 punten een upgrade te geven.  

Toch is de Sikorsky HH-60W Jolly Green II een knappe helikopter met de bewezen BlackHawk helikoptertechnologie. Deze upgrade met extra systemen zal het toestel vermoedelijk performanter en beter uitrusten bij moeilijke operatie's maar tegelijk ook complexer en gevoeliger voor problemen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *