Bezig met laden...

Logboek

ALERT: 4 Belgen betrokken bij crash van OO-MOK in Darois, Dijon (FR)

ALERT: 4 Belgen betrokken bij crash van OO-MOK in Darois, Dijon (FR)

Vier Belgen zijn zaterdag betrokken bij een helikopterongeval met de Bell JetRanger OO-MOK bij het tanken op het vliegveld van Darois (LFGI) nabij het Frane Dijon.

Een Agusta-Bell 206B JetRanger III met registratie OO-MOK was van plan om bij te tanken aan het tankstation van het Dijon-Darois Airfield (LFGI), Côte-d'Or, Bourgogne-Franche-Comté.

Blijkbaar raakten de draaiende rotorbladen het tankstation en kantelde de helikopter tijdens de landing op slechts enkele meters van het station. Een spoor op het portaal van het tankstation suggereert dat de helikopter het gebouw raakte. De helikopter is zwaar beschadigd maar er brak gelukkig geen brand uit.

De vier inzittenden, piloot Luc Vandewalle, zijn dochter, zijn schoonzoon en zijn 6-jarig kleinkind, allen van Belgische nationaliteit, wisten lichtgewond uit de helikopter te komen. Ze werden opgenomen voor verder medisch onderzoek. 

Piloot Luc Vandewalle (70) vliegt reeds vele jaren en is de voormalige directeur van het Parkhotel in Kortrijk. 

Klik hier voor een foto van het ongeval

Meer info in het ongevalsdossier

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *