Bezig met laden...

Logboek

EHang EH216 vliegt demo in 4 Japanse steden

EHang EH216 vliegt demo in 4 Japanse steden

EHang, ontwikkelaar van en technologieplatform voor AAV (autonome VTOL's), heeft aangekondigd dat zijn EH216 AAV in afgelopen week met succes een demovlucht in 4 steden in Japan voltooid. Vorig jaar deed het ook al demovluchten in Japan in de steden Okayama en Fukushimar.

Op 18 juli 2022 maakte de EH216 een verbluffende verschijning op de ceremoniële dag 1000 dagen voor de opening van de Expo 2025 in Osaka, Kansai. Deze onbemande EH216-demovluchten in Japan omvatten zowel vluchten over zee als point-to-point-vluchten, beide beschouwd als de eerste voor een elektrisch vertikaal start- en landingsvoertuig ("eVTOL") ooit in Japan.

Met de steun van de lokale partners van EHang, waaronder Okayama Kurashiki Mizushima Aero & Space Industry Cluster Study Group ("MASC"), heeft deze reeks EH216-vluchten in 4 Japanse steden meerdere doorbraken opgeleverd in het verkennen van stedelijke luchtmobiliteit ("UAM"), zoals luchtfoto's over de zee, luchtmobiliteit en slimme logistiek in Japan. De andere drie vluchten waren:

  • Op 6 juli voerde de EH216 de eerste eVTOL-demovlucht van Japan uit boven zee voor sightseeing vanuit de lucht in Fukuyama City in de prefectuur Hiroshima.
  • Op 13 juli voltooide de EH216 Japans eerste eVTOL point-to-point demovlucht voor luchtmobiliteit in Oita City in de prefectuur Oita.
  • Op 21 juli voerde de EH216 een demovlucht uit met 80 kilogram aan vracht voor logistiek transport in Sakaide City in de prefectuur Kagawa. 

EHang wacht intussen met spanning op de certificatie van haar EH216-S eVTOL door de Chinese CAA. In februari 2022 heeft de CAAC formeel de 'Special Conditions for Type Certification of EH216-S Unmanned Aircraft System' aangenomen. Deze reglementering maakt het nu mogelijk om de EHang EH216 te testen en te inspecteren op zijn compatibiliteit met deze standaard en desgevallend de certificatie toe te staan. Het zou wereldwijd de eerste eVTOL zijn die een typecertificaat ontvangt.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *