Bezig met laden...

Logboek

Turkse luchtmacht krijgt eerste van zes T-70 Black Hawks

Turkse luchtmacht krijgt eerste van zes T-70 Black Hawks

De Turkse luchtmacht heeft zijn eerste T70 Black Hawk ontvangen van TAI (Turkish Aerospace Industries). 

De T-70 is de Turkse variante van de Sikorsky S-70i Black Hawk die in de Poolse Sikorsky vestiging, PZL Mielec, wordt gebouwd. Deze T70 echter wordt door het Turkse TAI gebouwd en is een deel van een vaste bestelling van 109 T70 helikopters (met optie voor nog eens 191 helikopters). Deze bestelling is een onderdeel van het TUHP, Turkish Utility Helicopter Program en de leveringen zijn gepland over 10 jaar.

TAI zal het programma leiden als hoofdaannemer van dit programma met als toeleveranciers: Sikorsky Aircraft, Aselsan, TEI en Alp Aviation. TAI is verantwoordelijk voor de productie, eindmontage, tests en geïntegreerde logistieke ondersteuning van alle cascoconstructies en composietrotorbladen.

Naast TAI bouwt TEI-Turkish Engine Industries de motoren onder licentie van GE-General Electric. Aselsan bouwt de avionics en werkt samen met Sikorsky Aircraft aan de verbeterde digitale cockpit, die bekend staat als het Integrated Modular Avionics System (IMAS). Alp Aviation is verantwoordelijk voor de productie en assemblage van landingsgestellen, versnellingsbakken en dynamische componenten.

De Turkse Luchtmacht was de laatste eenheid die zijn eerste T70 ontvangen heeft. Eerder kregen de Gendarmerie, de Algemene Directie Bosbouw, de Landmacht, de Nationale Politie en de Special Forces hun eerste toestel.

Tegen eind 2024 zouden 38 stuks T70 helikopters moeten zijn uitgeleverd aan de diverse eenheden. Voor de resterende 71 T70 helikopters verwacht men in Turkije problemen omdat deze nog de goedkeuring moeten krijgen van de Amerikaanse regering en Congres.  

Foto © Lockheed Martin - Sikorsky

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *