Bezig met laden...

Logboek

Helipaddy heeft reeds 10.000 helispots gevonden

Helipaddy heeft reeds 10.000 helispots gevonden

Een tijdje geleden kregen we informatie van een Engelse app: HELIPADDY

Helipaddy is een app die vooral de helikopterpiloot wil helpen bij het plannen van zijn trips in het buitenland.

Helipaddy heeft een database gemaakt van intussen meer dan 10.000 mogelijke helikopter-landingsplaatsen in Europa. Voor elk van die landingsplaatsen is er informatie beschikbaar: hoe contact opnemen met de eigenaar, de juiste coordinaten, om de omgeving te kennen, en veel meer, kortom alles wat je nodig hebt om de eerste keer ergens zonder al teveel kopzorgen en zonder overtredingen met je helikopter te landen.  

Dat er intussen 10.000 helispots gevonden zijn in Europa waar Helipaddy contact mee had is opmerkelijk. Als je weet hoe moeilijk het is om ergens zonder kopzorgen te mogen landen in onze Lage Landen dan begrijp je wel dat 10.000 landingsplaatsen vinden in Europa een huzarenstuk is. We konden al wat rondneuzen op de site en via de app en het is leuk. Wel heel erg gericht op Engeland (waar nu eenmaal veel meer helikopters en landingsplaatsen zijn) maar ook Frankrijk is het bekijken waard.

Wij gaan verder contact zoeken met Helipaddy om hun app en hun diensten beter te bekijken. En we zullen U zeker op de hoogte houden. Als er iemand Helipaddy reeds beter kent of gebruikt dan horen we het graag via onze email.   

Een mooi toemaatje: welke regels moet je volgen om in de verschillende landen in Europa buiten vliegvelden te landen; klik hier. Dat Duitsland en Nederland ons als helikopterpiloten het leven onmogelijk maken, dat wisten we al...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *