Bezig met laden...

Logboek

Eerste Virtual Reality H125 simulator in Duitsland (foto's)

Eerste Virtual Reality H125 simulator in Duitsland (foto's)

Het Zwitserse VRM heeft nu een EASA gecertificeerde Airbus H125 simulator geplaatst bij Meravo Helicopters in Duitsland.

Na Zwitserland en Noorwegen is Duitsland het derde land dat een EASA-gekwalificeerde Airbus H125 FTD Level 3 installeert. De op Virtual Reality gebaseerde simulator wordt daar gebruikt voor professionele pilotentraining en checks en is ontwikkeld en gebouwd door VRM Zwitserland. Dit maakt het mogelijk om in een realistische omgeving vergunnings- en bekwaamheidschecks uit te voeren.

Samenwerking tussen Meravo en VRM Zwitserland

Na Meravo's beslissing voor deze VR-simulator, is de implementatie uitgevoerd in nauwe samenwerking met de VRM Switzerland's eigen Flight Simulation Training Device Organisation (FSTDO). De simulator staat in een 'state-of-the-art' simulatorcentrum in de thuisbasis van Meravo, te Oedheim (nabij Heilbronn).

Het hele certificatie proces van de simulator werd uitgevoerd door het FSTDO-team van VRM. Dit heeft het grote voordeel dat de operator zelf niet de complete knowhow hoeft te verwerven hoe ze een FSTD onder EASA-regelgeving kunnen certificeren.  

Simulator Centrum Duitsland

De VR-simulator stelt Airbus H125-piloten in staat om credits te ontvangen voor hun CPL-vergunning, type ratings te bekomen, evenals licentie- en operatorberoepscontroles te doen. "In tegenstelling tot de echte helikopter kunnen noodprocedures realistisch worden getraind en uitgevoerd op het door Airbus en EASA goedgekeurde apparaat. Dit volledig zonder enig risico in een optimale leeromgeving, kostenefficiënt en milieuvriendelijk," merkt Fabi Riesen op. "en dit op een weer en tijd onafhankelijke planning."

Trainingsmodules op de behoeften van de piloot

De VR Training Device met zijn 360° 3D panoramische weergave en een dynamisch bewegingssysteem maakt het mogelijk om realistische scenario-gebaseerde trainingen uit te voeren om de competenties van piloten specifiek te verbeteren.

Omdat klanten van VRM Zwitserland altijd profiteren van de nieuwste ontwikkelingen, kreeg Meravo ook de recent geïmplementeerde demonstratie- en recovery-module. Opleidingen om zich voor te bereiden op en te herstellen van onbedoelde instrumentele meteorologische omstandigheden (IIMC) en een vortex ring state recovery les vullen de toepassingen aan.  

"Alle luchtvaartexperts bevestigen het voordeel van onze VR-trainingsoplossing om de vliegveiligheid te verbeteren.", verzekert Fabi Riesen.

Het is nu afwachten om de eerste VRM-simulator in Nederland of in België te zien opduiken.

 

Foto's © VRM Switzerland

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *