Bezig met laden...

Logboek

US Army kent Airbus groot contract toe voor ondersteuning Lakota

US Army kent Airbus groot contract toe voor ondersteuning Lakota

Airbus Helicopters US heeft een contract getekend met het Amerikaanse leger om reserveonderdelen, materiaal en technische ondersteuning te bieden voor de volledige UH-72A- en UH-72 B Lakota-vloot van het leger. Deze vloot bestaat intussen reeds uit 482 Lakota helikopters.

Het contract start voor zes maanden met nadien 4,5 optiejaren, en een totale potentiële waarde van meer dan $ 1,5 miljard. Airbus Helicopters US zal ondersteuning bieden op 67 Lakota bases in de VS en daarbuiten. Dit omvat bases van de Nationale Garde in 43 staten en Fort Rucker in Alabama, waar de UH-72A de Initial Entry Rotary Wing-missie (IERW) van het leger uitvoert. Dit contract met het Amerikaanse leger is het grootste ondersteuningscontract voor helikopterdiensten dat Airbus Helicopters wereldwijd beheert.

"Airbus levert al bijna twee decennia uitzonderlijke product- en ondersteuningsdiensten in de UH-72A", zegt COL Calvin Lane, U.S. Army Utility Project Manager. "Dit contract onderstreept het vertrouwen van het leger in de capaciteiten van de helikopter en we kijken uit naar de voortdurende ondersteuning die dit contract biedt aan de UH-72-vloot."

"We zijn vereerd om onze relatie met het Amerikaanse leger met nog eens 5 jaar te verlengen. Airbus zal een uitstekende ondersteuning bieden aan de mannen en vrouwen die met deze uitzonderlijke helikopters vliegen," zei Scott Tumpak, Vice President van de divisie Militaire Helikopters bij Airbus in de VS.

De UH-72B wordt geproduceerd in de fabriek van Airbus Helicopters in Columbus, Mississippi, VS terwijl de logistiek wordt beheerd vanuit de faciliteit in Dallas, Texas.  Het personeel dat deze platforms ondersteunt, bestaat voor ongeveer 40% uit Amerikaanse militaire veteranen.

Het Amerikaanse leger gebruikt de UH-72A- en UH-72B-modellen om een verscheidenheid aan missies uit te voeren, waaronder de drugs-opsporing, grenscontroles en trainingen.

Vorig jaar overschreed de UH-72 Lakota-vloot de grens van 1 miljoen vlieguren, ongeveer 15 jaar nadat de eerste Lakota UH-72A in dienst kwam bij het Amerikaanse leger. Het Lakota-platform is een zeer capabel, tweemotorige helikopter met moderne glazen cockpit, vluchtbesturing en navigatiesystemen. De Lakota blijft de goedkoopste tweemotorige helikopter van het leger zowel bij aankoop als in gebruik.

De UH-72A is de militaire equivalent van de H145 met vierbladige hoofdrotor, terwijl de UH-72B de militaire equivalent is van de H145 D3 - met een vijfbladige hoofdrotor.

Foto's © Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *