Bezig met laden...

Logboek

Heli-Expo 2023 - MD Helicopters - terug van weggeweest

Heli-Expo 2023 - MD Helicopters - terug van weggeweest

We hadden een meeting op de Heli-Expo 2023 met de nieuwe directie van MD Helicopters. 

MD is terug van weggeweest maar het bedrijf dat verrezen is na de faling is niet meer MD Helicopters dat we kennen van vroeger. Brad Pedersen, een veteraan in de luchtvaart en defensie-industrie, kwam als president en CEO van MD Helicopters samen met zijn voorzitter van de Raad van Bestuur, Ed Dolanski, een overzicht geven van het nieuwe MD Helicopters, na de overname van het bedrijf door een investeringsconsortium onder leiding van MBIA Insurance en MB Global Partners.

Pedersen zei dat MD Helicopters een vast waarde is in de rotorcraft-industrie maar zich op de korte termijn zich concentreert op het verbeteren van de klantenondersteuning, het bevorderen van leveranciersrelaties en het implementeren van een verkoopplan. Het is duidelijk dat de afgelopen jaren stevig hebben ingehakt op de service naar de operatoren toe en dat wil MD nu snel oplossen.

Voor de vloot van 1580 MD500 toestellen is een speciale actie onderweg om de ganse na-verkoop en kwakkelende onderdelen supply chain terug op niveau te brengen. Eind dit jaar verwacht MD dat de onderdelenvoorziening terug op niveau zal zijn zonder overdreven wachttijden.

Intussen is ook de productie van de MD 500 serie terug opgestart en verwacht MD in 2023 zowat 19 nieuwe helikopters te produceren. Volgend jaar, 2024, staan er 24 helikopters op de planning en uiteindelijk wil Pedersen met MD ieder jaar een 50-tal MD500 helikopters bouwen. Of de MD520 en MD600, met NOTAR in plaats van de staartrotor, nog ooit in productie zullen komen is niet duidelijk maar onwaarschijnlijk.

Anders vergaat het de MD900 serie. Ook hier zijn er uitdagingen op het vlak van de naverkoop en werkt men aan een oplossing maar de MD900 helikopter serie met zijn beroemde NOTAR-systeem wordt niet langer gebouwd door MD Helicopters. MD zoekt oplossingen voor de onderdelenvoorziening van bestaande actieve vloot van een 85-tal toestellen waarvan er in België bij de Luchtpolitie en in Luxemburg bij de ambulancedienst in het totaal een kleine 10-tal toestellen actief zijn. Of we hiermede de begrafenis van de NOTAR hebben meegemaakt is nog niet zeker maar wel waarschijnlijk.

Gelukkig heeft het investeerdersconsortium het voortbestaan van MD gered en kan het bedrijf weer groeien; het heeft nu zelfs 130 open vacatures. Spijtig dat de MD900-series uit de portfolio verdwijnt maar een helikopter business is nu eenmaal geen caritatieve instelling...

We wensen het nieuwe management en zijn investeerders heel veel succes met de doorstart van MD Helicopters.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *