Bezig met laden...

Logboek

US keurt aankoop goed door NL van 386 stuks Hellfire Air2Ground raketten

US keurt aankoop goed door NL van 386 stuks Hellfire Air2Ground raketten

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de mogelijke buitenlandse militaire verkoop aan de Nederlandse regering van Hellfire-raketten en aanverwante apparatuur voor een geschatte kostprijs van $ 150 miljoen goedgekeurd. Het 'US Defense Security Cooperation Agency' heeft vandaag de vereiste certificering afgeleverd en het Amerikaanse Congres op de hoogte gebracht van deze mogelijke verkoop.

De Nederlandse regering heeft verzocht om de aankoop van maximaal driehonderdzesentachtig (386) Hellfire Air-to-Ground Missiles, AGM-114R2. Deze raketten zullen ingezet vanop de nieuwe AH-64E Apache gevechtshelikopters en ook dienen voor de uitrusting van de onbemande MQ-9 Reapers met deze raketten. 

Ook inbegrepen in de goedkeuring is technische assistentie van het US Army Aviation and Missile Command (AMCOM) Security Assistance Management Directorate (SAMD) alsmede technische bijstand van het projectbureau voor tactische luchtvaart en grondmunitie (TAGM). Daarnaast wordt ook de levering voorzien van niet-standaard documentatie en andere Hellfire-publicaties; ondersteuning bij de integratie; en andere gerelateerde elementen van logistiek en programma-ondersteuning. 

Verder schrijft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in haar goedkeuring het volgende:

  • Deze voorgestelde verkoop zal de doelstellingen van het buitenlands beleid en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten ondersteunen door de veiligheid te verbeteren van een NAVO-bondgenoot die een kracht is voor politieke stabiliteit en economische vooruitgang in Europa. 
  • De voorgenomen verkoop zal Nederland beter in staat stellen de verdediging van het thuisland te versterken en regionale dreigingen af te schrikken. Dit zal bijdragen tot de militaire doelstellingen van de Commissie om de capaciteit te moderniseren en tegelijkertijd de interoperabiliteit met de Verenigde Staten en andere bondgenoten verder te verbeteren.
  • Nederland zal geen moeite hebben om dit materieel op te nemen in zijn krijgsmacht.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *