Bezig met laden...

Logboek

Leonardo wil 1 miljard investeren in de UK als het de NMH deal wint

Leonardo wil 1 miljard investeren in de UK als het de NMH deal wint

Met drie aan elkaar gewaagde kandidaten zal het Britse NMH-project in de komende tijd voor vuurwerk zorgen in de helikopterindustrie. Airbus Helicopters en Leonardo hebben reeds publiekelijk een aantal kaarten op tafel gelegd, Sikorsky heeft minder persaandacht gezocht voor zijn voorstellen maar is zeker niet minder actief achter de schermen. 

Het Britse MOD (Ministerie van Defensie) heeft voor morgen 25 november 2021 een "markt-interessedag" voor het NMH-programma gepland om "de specificaties aan de potentiële leveranciers" te schetsen.

Tot op heden heeft de Britse Defensie de specificaties van zijn interesse nog niet bekend gemaakt maar duidelijk is dat het NMH-project minimaal 36 helikopters omvat die 22 verouderde Puma's, 10 verouderde Bell 212 en 412 en enkele Dauphin's moeten vervangen. Vermoedelijk zoekt Defensie hier een type helikopter die al deze opdrachten kan uitvoeren.  

In zijn vorige aankondigingen heeft Leonardo vooral gehamerd op de tewerkstelling in zijn Britse fabriek in Yeovil (ex-Westland fabriek) en op de toeleveringen door Britse bedrijven. Het Leonardo AW149 UK team telt in het totaal 70 Britse bedrijven die aan het NMH-project willen deelnemen.

Nu gaat de Italiaanse-Britse helikopterfabrikant Leonardo nog een stapje verder. Het heeft toegezegd om zijn investeringsplannen voor de enige Britse  helikopterfabriek te verhogen als het NMH-project binnenhaalt. Norman Bone, chief executive van Leonardo UK, zei dat het bedrijf een nieuwe productielijn voor de AW149M zal bouwen in de Yeovil-fabriek en digitale productievaardigheden zou introduceren als onderdeel van een investeringsprogramma van £1 miljard. Dit zou volgens de Leonardo UK baas, extra tewerkstelling kunnen creëren voor 300 a 400 medewerkers.

In de uitnodiging voor de 'markt-interessedag' schrijft de Britse Defensie over het NHM-project dat het gaat over 36 tot 44 helikopters, drie simulatoren en de nodige opleiding en ondersteuning. De raming van Defensie voor het project is ook £1 miljard over een periode van 5 jaar, van 2 oktober 2023 tot 2 oktober 2028.

Ook eentje voor onze reeks: 'Wordt ongetwijfeld vervolgd'

Foto © Leonardo Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *