Bezig met laden...

Logboek

US Army traint IFR in Black Hawks met Icarus

US Army traint IFR in Black Hawks met Icarus

ICARUS Devices kondigt met trots aan dat het Amerikaans leger aan de ICARUS Devices een AWR (AirWorthiness Release) heeft toegekend op elke UH-60L en UH/HH-60M Blackhawk-helikopter. Het afgelopen jaar hebben meerdere trainings- en operationele eenheden ICARUS gebruikt met een specifieke test AWR, vanaf nu kan elke eenheid van het leger ICARUS gebruiken op de Black Hawk.

Het ICARUS (Instrument Conditions Awareness Recognition & Understanding System) is een slim zichtbeperkend apparaat dat instructeurs en trainers de mogelijkheid geeft om DVE (Degrade Visual Environments) in de helikopter te simuleren in volle vlucht. ICARUS brengt controle op simulatorniveau naar een echte helikopter, waardoor gebruikers aangepaste en beperkte zichtbaarheid kunnen creëren tijdens dynamische, op scenario's gebaseerde training.

Voormalig legerpiloot en ICARUS-medeoprichter Erik Sabiston zegt: “Sterftecijfers voor IIMC (Inadvertent Instrument Meteorological Conditions)  zijn onaanvaardbaar voor onze soldaten. Geen ander apparaat dan ICARUS kan nauwkeurig de input of de mentale uitdagingen nabootsen die het schrikeffect op onze helikopterbemanningen plaatst. Als je je eerste IIMC kunt overleven, is de kans groot dat je nooit meer een probleem zult hebben. Wanneer je de stress van het schrikeffect uit piloten traint, overleven ze in het echte werk. Er zijn al meerdere levens gered door ICARUS.” 

Voor piloten verbetert de ICARUS de training op drie belangrijke manieren:

  • ICARUS creëert tijdens de vliegtraining Inadvertent Instrument Meteorological Conditions (IIMC) een snelle vermindering van het zicht om het schrikeffect op te roepen en een noodovergang naar instrumentvliegen te forceren.
  • Het ICARUS-apparaat verbetert de IFR-vaardigheid door het slechte weer na te bootsen en trainingswaarde toe te voegen tijdens een training IFR-nadering.
  • Ten slotte kunnen alle belangrijke weerbeslissingsvaardigheden tijdens de planning en tijdens de vlucht op de proef worden gesteld door marginale zichtomstandigheden na te bootsen, cruciaal tijdens piloten profchecks.

De ICARUS is ook beschikbaar voor verschillende types civiele helikopters zoals Airbus H125, H130, H135, H145, Robinson R22, R44, R66, Bell 206, 407, 505, Sikorsky S70, en Schweizer 300. De prijs voor een ICARUS is $1.250. 

Foto © Icarusdevices, US

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *