Bezig met laden...

Logboek

Boeing en Sikorsky brengen nieuwe versie van de Defiant X

Boeing en Sikorsky brengen nieuwe versie van de Defiant X

In een poging om hun kansen in het FLRAA (US Army Future Long Range Assault Aircraft) programma van het Amerikaans leger gaaf te houden heeft het Defiant team van helikopterbouwers Boeing en Sikorsky een upgraded versie van hun SB>1 Defiant aangekondigd, de versie X.

Het FLRAA programma zoekt naar de toekomstige vervanger voor de duizenden Black Hawk helikopters die Sikorsky reeds vele jaren en in verschillende versies voor het leger bouwt.

Sikorsky en Boeing claimen dat ze met de Defiant X de soldaten en hun uitrusting tweemaal zo snel naar het doel "X" kunnen brengen dan de Black Hawk helikopters. De Defiant X kan ook tweemaal zo lang in de lucht hangen dan zijn illustere voorganger.

Het grote verschil tussen de eerste versie van de Defiant en de nieuwste X versie is een sterk verbeterde aerodynamica en de verminderde "thermal signature". Deze 'warmte' zichtbaarheid van de helikopter is belangrijk bij opsporing door de vijandelijke radar en het ontwijken van warmtezoekende raketten. 

De verbetering van aerodynamica komt tot uiting in het aangepaste landingsgestel en een verticale stabilisator achteraan. Ook de interne hardware en software van de Defiant X werden aangepast. Opmerkelijk is dat het Defiant team verschillende punten voor verdere verbetering openlaat: de transmissie en mogelijke upgrades van de nuttige landing bij zwaardere motoren.

Het blijft koffiedik kijken hoe de Defiant X zich in de ogen van het Amerikaans leger verhoudt tegenover zijn enige FLRAA concurrent, de snellere Bell V-280 Valor. In de planning wordt verwacht dat het leger voor het einde van dit jaar de finale RFP (request for proposal) uitstuurt en dat de winnaar van het programma in 2022 wordt bekendgemaakt.

Tegen 2030 moeten de eerste FLRAA's vliegen.  

Beeld; credit Sikorsky and Boeing Defiant X-team

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *