Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters verkoopt een aantal Ka-52M gevechtshelikopters aan Russisch leger

Russian Helicopters verkoopt een aantal Ka-52M gevechtshelikopters aan Russisch leger

Russian Helicopter en het Russische Ministerie van Defensie hebben tijdens het voorbije Army 2021 een contract getekend voor de levering van een eerste reeks ge-upgrade Kamov Ka-52M-Alligator gevechtshelikopters. De eerste helikopters zullen reeds in 2022 geleverd.

De leveringen van de ge-upgrade Alligator helikopters zullen beginnen na de tests, die in augustus zijn begonnen. "De Ka-52 is een van de beste aanvalshelikopters ter wereld, maar zelfs de beste technologie moet tijdig worden gemoderniseerd - het zal de gevechtscapaciteiten van de helikopter uitbreiden", aldus Andrey Boginsky, algemeen directeur van de Russian Helicopters .

“Bij het ontwikkelen van deze upgrade vertrouwden onze ontwerpers op eerdere ervaring met de Alligator, ook in een echte gevechtssituatie. Daarom is in de verbeterde gevechtshelikopter alles gericht op het verhogen van de gevechtsefficiëntie onder alle weersomstandigheden."

In overeenstemming met het ministerie van Defensie zijn de voorbereidingen voor de productie al gestart. De Ka-52M kreeg een gemoderniseerde avionics, uitgerust met verbeterde computers. Met deze computers zijn ook de mogelijkheden om wapens te gebruiken uitgebreid, ook 's nachts. Het bereik van detectie en herkenning van doelen 's nachts is verdubbeld.  

De helikopter heeft geavanceerde raketwapens geïnstalleerd en getest. De Ka-52M is aangepast om te werken in combinatie met UAV's - de gegevens die van de drones worden ontvangen, helpen om het situationele bewustzijn van de bemanning op het slagveld te vergroten.

Om de efficiëntie van de helikopter te verbeteren, wordt gewerkt aan de installatie van een radarstation met een actieve phased antenne array (AFAR). De gevechtsradius van de helikopter is vergroot. De helikopter is ook uitgerust met een verbeterde BSK (Airborne Load Control System).

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *