Bezig met laden...

Logboek

Upgrade Leonardo AW101 goedgekeurd

Upgrade Leonardo AW101 goedgekeurd

De Leonardo AW101-helikopter heeft de militaire certificering van het 117% toegenomen startvermogen gekregen van het Directoraat voor Luchtbewapening en Luchtwaardigheid (DAAA) van het Italiaanse Secretariaat-Generaal van Defensie/Nationaal Directoraat voor Bewapening.

De nieuwe certificering bevestigde het testbewijs van Leonardo dat de turbines, controlesystemen, hoofdversnellingsbak (MGB) en de uitbreiding van het vluchtbereik zijn goedgekeurd bij een hoger MGB-koppel, een stijging van 112%.

Dit is de belangrijkste upgrade van de AW101 sinds de introductie van General Electric CT7-motoren op het platform in 2000.

Dit is de laatste 'deliverable' van een substantiële Leonardo-investering die een groot aantal nieuwe voordelen voor de AW101 met zich meebrengt: groter startvermogen, actieradius, gemakkelijke vluchtafhandeling, uitgebreide operaties op hoogte, minder onderhoudslast, veilige landings- en hersteltechnieken in het geval van een motorstoring en uitbreiding van het vluchtbereik waardoor de AW101 veiliger kan opstijgen en landen vanaf meer uitdagende plaatsen dan ooit.

Deze upgrade is intussen reeds actief bij een gebruiker en de ontwerpuitvoering is onderweg bij een tweede militaire gebruiker. Andere AW101-gebruikers met GE CT7-motoren kunnen het potentieel van 117% realiseren bij hun mid-life upgrade.

De introductie van de 117% in de AW101-612 Noorse All Weather Search and Rescue Helicopter (NAWSARH)-vloot is een belangrijk aspect van de Noorse Software Suite 9 (SS9), die dit jaar in het vierde kwartaal zal beginnen met vliegtesten op helikopter NOR01.

Software Suite SS9 introduceert een groot aantal perfectieve en corrigerende verbeteringen, waaronder de gezamenlijke ontwikkeling met de NAWSARH-gebruikersgemeenschap van Human Machine Interface-optimalisaties voor werking met 117%.

Het eerste SS9 117%-helikopter is gecontracteerd voor levering in Noorwegen in het eerste kwartaal van 2025, met een upgrade naar de 15 in dienst zijnde NAWSARH-vliegtuigen vanaf medio 2025.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *