Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky laat haar Raider X prototype testdraaien

Sikorsky laat haar Raider X prototype testdraaien

Sikorsky heeft onderstaande video vrijgegeven van grondtesten van de Sikorsky Raider X. Het toestel was in de running om het Amerikaanse Defensieproject FARA te winnen tot in februari 2024 de Amerikaanse Defensie, na een herbalancering van de US helikopter strategie, besloot om het FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft)-project te stoppen. 

Toch kreeg Sikorsky nog fondsen om het project tot eind 2024 voort te zetten om data te verzamelen over de eerste testen met de nieuwe generatie GE T901 turbines die het Amerikaans leger later wil inbouwen in de bestaande Black Hawks UH-60 en Apaches AH-64.   

Na het succes met de 'lage snelheid' grondrun zal Sikorsky in de komende maanden de turbines op volle snelheid uittesten om nog extra data te verzamelen over de capaciteiten en de gedragingen van de nieuwe GE T901 turbines. De FARA-prototypes zijn contractueel eigendom van het Amerikaans Leger.   

Later dit jaar zal Sikorsky ook starten met de testen van de GE T901 in de Black Hawk helikopters. 

Video en foto © Sikorsky - uploaded by Flight Global.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *