Bezig met laden...

Logboek

Nicolas Florine, Belgisch helikopterpionier ontwierp reeds een 'drone' in 1945

Nicolas Florine, Belgisch helikopterpionier ontwierp reeds een 'drone' in 1945

Als je de ontwerptekening hiernaast bekijkt zul je ongetwijfeld denken dat dit een van de recente voorontwerpen is van  Volocopter of Joby of van een andere moderne dronebouwer.

Maar niets is minder waar, dit is het ontwerp van de Florine IV uit de jaren 1945-1949. Het is van de hand van de tot Belg genaturaliseerde Georgiër, Nicolas Florine. Hij was van 1920 tot 1956 ingenieur in het Belgisch Aerotechnisch Laboratorium dat pas in Sint-Genesius-Rode was opgericht.

Waarom we zo weinig weten over deze helikopterpionier is een raadsel maar met het onderstaande gedenkboek heeft de 'Koninklijke Vereniging De Vieilles Tiges van de Belgische Luchtvaart v.z.w.' beoogd om deel te nemen aan de postume eerbetuiging die hij verdient, alsook om bij te dragen aan het in stand houden van de herinnering aan zijn werk.

Helispot kreeg de toelating om dit gedenkboek over een uniek persoon te delen met zijn lezers en we danken 'De Vieilles Tiges van de Belgische Luchtvaart v.z.w.' voor hun medewerking - het boek is © www.vieillestiges.be.

Onze speciale dank gaat uit naar:

  • Alphonse Dumoulin en Paul Jourez, de auteurs van dit gedenkboek
  • Marie-Christine en Paul Buyse, die in juli 2013 dit gedenkboek naar het Nederlands hebben vertaald.

Als je onderstaand gedenkboek niet in uw browser kunt lezen kun je het hier downloaden.  

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *