Bezig met laden...

Logboek

ER2023: Leonardo verkoopt 10 AW09 helikopters aan Leman

ER2023: Leonardo verkoopt 10 AW09 helikopters aan Leman

Het aantal wereldwijde partners voor de AW09 éénmotorige helikopter groeit verder met de aankondiging op European Rotors 2023 van de toevoeging van Léman Aviation, die voorlopige verkoopcontracten heeft getekend voor tien eenheden.

Met een hoofdkantoor in Zwitserland en Frankrijk en een sterke aanwezigheid in Monaco en de Franse Riviera, levert Léman Aviation helikopterdiensten van wereldklasse volgens de hoogste normen in de branche.

Léman Aviation sluit zich aan bij de consensus over het AW09-programma en het marktpotentieel, ook de gevestigde Europese distributeurs van Leonardo-helikopters bespreken nu om hun samenwerkings- en distributiemandaten uit te breiden met de AW09 op het Europese continent. Met de verkoop aan Léman breidt het succes van de AW09 op de wereldmarkt zich uit naar Europa. Dat na aankondigingen van partnerschappen en distributieovereenkomsten die in 2023 al zijn gesloten in Noord- en Latijns-Amerika, Afrika en Azië, waarvan sommige reeds hebben geleid tot bestellingen. Het totale aantal voorlopige verkoopcontracten zou tegen het einde van het jaar wereldwijd 80 eenheden bedragen.

"De AW09 blijft een zeer positieve respons genereren uit alle regio's over de hele wereld naarmate de ontwikkeling van het programma vordert", aldus Gian Piero Cutillo, Managing Director van Leonardo Helicopters. "Rotorcraft-bedrijven verwelkomen de nieuwe AW09 ten zeerste vanwege zijn uitstekende eigenschappen en multifunctionele mogelijkheden die een aanzienlijke evolutie vertegenwoordigen in vergelijking met bestaande producten in deze categorie. De verkoopcontracten die nu in Europa zijn ondertekend, zijn daar een duidelijk bewijs van."

"We zijn verheugd om met Leonardo samen te werken aan het AW09-programma. Deze mijlpaal stelt Leman Aviation in staat om zijn helikopterdienstenportfolio te versterken, variërend van chartervluchten, fractioneel eigendom en vermogensbeheer tot helikoptertransacties", aldus Vincent Pollet en Nicolas Miras, medeoprichters van Leman Aviation. "De lancering van het AW09-programma in Frankrijk gaat gepaard met enorme belangstelling van de markt en we kijken ernaar uit om dit aan te pakken met deze ultramoderne éénmotorige helikopter."

De AW09 vormt een perfecte aanvulling op Leonardo's productassortiment in het 'Long, Light - Single Engine'-segment en introduceert een geheel nieuw toestel om de  concurrentiepositie op lange termijn in deze gewichtscategorie te behouden. Een mock-up op ware grootte van de uiteindelijke configuratie is te zien op de Leonardo-stand op European Rotors en trekt veel belangstelling binnen de helikoptergemeenschap dankzij de onderscheidende kenmerken op het gebied van cabineruimte en ergonomie, externe voetafdruk en de nieuwste generatie avionics en technologie.

De Leonardo AW09 is het product van de overname van Kopter (ex-Marenco) door Leonardo in januari 2020. Leonardo heeft sindsdien de nodige aanpassingen gedaan aan het prototype zodat het nu klaar is om door EASA te worden gecertificeerd. We hopen dat dit nu snel kan gebeuren.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *