Bezig met laden...

Logboek

Bell geselecteerd voor Darpa Sprint (Speed & Runway Independent Technologies)

Bell geselecteerd voor Darpa Sprint (Speed & Runway Independent Technologies)

Bell is geselecteerd door het Amerikaanse DARPA (US Defense Advanced Research Projects Agency) als kandidaat voor het Sprint X-programma (Speed and Runway Independent Technologies).

Het SPRINT-programma is bedoeld voor het ontwerpen, bouwen en vliegen van een experimenteel toestel (drone/helikopter) om technologieën en geïntegreerde concepten te demonstreren die nodig zijn voor een transformationele combinatie van vliegtuigsnelheid en baanonafhankelijkheid voor de volgende generatie luchtmobiliteitsplatforms. Fase 1A omvat conceptueel ontwerp en zal eindigen in een formele Conceptual Design Review.

“Bell is vereerd om geselecteerd te zijn voor SPRINT en is blij om nog een toestel te mogen demonstreren, dat ongekende snelheid zal brengen in toestellen met verticale lift”, aldus Jason Hurst, executive vice president, Engineering, Bell. “In onze rijke 85-jarige geschiedenis heeft Bell gedenkwaardige X-toestellen geproduceerd, zoals de Bell X-1 en XV-15, en onze VTOL-mogelijkheden uitgebreid. Deze contracttoekenning is een bewijs van Bell's vermogen om voort te bouwen op eerdere succesvolle hogesnelheidsprogramma's en tegelijkertijd te investeren in nieuw onderzoek om de HSVTOL-technologie te valideren.

Bell is van plan zijn uitgebreide investeringen in HSVTOL (High-Speed Vertical Takeoff and Landing)-technologie te benutten om geavanceerde prestaties te demonstreren. Bell voert momenteel risico reductietests uit op de Holloman Air Force Base in New Mexico om zijn vouwrotor, geïntegreerde voortstuwings- en vluchtcontroletechnologieën te demonstreren.

De HSVTOL-technologie van Bell combineert het zweefvermogen van een helikopter met de snelheid (400+ knopen), het bereik en de overlevingskansen van straalvliegtuigen. Bell ontwikkelt al meer dan 85 jaar verticale lifttechnologie met hoge snelheid en is pionier op het gebied van innovatieve VTOL-configuraties zoals de X-14, X-22, XV-3 en XV-15 voor NASA, het Amerikaanse leger en de Amerikaanse luchtmacht. bouw voort op zijn bewezen geschiedenis van snelle vluchten met de Bell X-1, het eerste vliegtuig dat de geluidsbarrière doorbrak.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *