Bezig met laden...

Logboek

Volocopter en CAE trainen de Global Air Taxi Pilot van morgen

Volocopter en CAE trainen de Global Air Taxi Pilot van morgen

Nu Volocopter ervan overtuigd is dat haar VoloCity in 2023 of 2024 gecertificeerd zal zijn en commercieel zal kunnen vliegen start de pioneer in de eVTOL luchtvaart samen met CAE, de wereldleider op gebied van luchtvaarttrainingen aan de ontwikkeling van een pilotenopleiding voor eVTOL's.

De overeenkomst die Volocopter en CAE op 8 juli hebben ondertekend start een nieuwe fase in de luchtvaart waar eVTOL's als stadstaxi's een prominente rol zullen spelen.  

Met deze opleiding wil Volocopter ervan verzekerd zijn dat er voldoende ervaren en gelicentieerde piloten beschikbaar zullen zijn om de VoloCity op een veilige en professionele manier te kunnen vliegen. 

CAE zal voor deze nieuwe opleiding zijn vooruitstrevende technieken zoals AI (artificiële intelligentie), VR (virtuele realiteit), MR (gemengde realiteit) en data analyse inzetten. Volocopter zal input geven over de specifieke kennis welke nodig is voor een eVTOL piloot. De overeenkomst tussen CAE en Volocopter voorziet een wereldwijde roll-out van de eVTOL training welke een investering van zowat $40 miljoen met zich mee zal brengen.

Volocopter van zijn kant zal een CAE simulator aankopen voor de certificatie van zijn trainingprogramma door de EASA. Volocopter plant zijn eerste commerciële vluchten te starten gedurende de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.          

Naast Volocopter plant CAE ook opleidingen voor eVTOL toestellen van andere fabrikanten. Lees hier het CAE rapport getiteld: 'Pilot Training
for Advanced Air Mobility - 2021'.

Volocopter kreeg eind juni 2021 een primeur. Het was de allereerste keer dat EASA een drone-operatie certificeerde en deze certificatie was voor Volocopter, lees hier meer details.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *