Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky/Boeing SB1 Defiant torst 2.400 kg

Sikorsky/Boeing SB1 Defiant torst 2.400 kg

De Sikorsky / Boeing SB>1 Defiant helikopter blijft een stevige kandidaat voor het FLRAA-programma van het Amerikaans leger. 

Het programma FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft) zoekt de opvolger voor niet minder dan 2.275 Black Hawk helikopters die Sikorsky reeds vele jaren en in verschillende versies voor het leger bouwt. Naast de Defiant-X is de V-280 Valor van Bell Helicopters de tweede kandidaat voor de vervanging van de Black Hawk helikopters.

Beide aanbieders laten niet na om uitgebreid de mogelijkheden van hun nieuwe ontwikkeling onder de aandacht te houden. Het Amerikaans leger zal de winnaar van het FLRAA-programma tegen eind 2022 zal bekendmaken. 

Deze keer demonstreerde Sikorsky / Boeing de missie-relevante  laadcapaciteit door een 2400 kg 'Guided Multiple Launch Rocket System'-last op te tillen tijdens een testvlucht in het Sikorsky Development Flight Center in West Palm Beach, Florida. Met DEFIANT X zal het Amerikaanse leger troepen en vracht aanleveren in toekomstige gevechten met tweemaal het bereik van de huidige vloot Black Hawks.

SB>1 DEFIANT is de technologiedemonstrator die de transformatieve capaciteiten voor het DEFIANT X- wapensysteem bewijst. Het Sikorsky-Boeing-team heeft DEFIANT X ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van alle FLRAA-missies van het Amerikaanse leger - en biedt een holistische benadering van snelheid, bereik en manoeuvreerbaarheid. Het externe laadvermogen van DEFIANT X vergroot het potentieel voor humanitaire hulpmissies in binnen- of buitenland aanzienlijk.

Het SB>1 DEFIANT-testvluchtprogramma blijft het militaire nut van het DEFIANT X-ontwerp aantonen en vermindert het risico voor het FLRAA-programma van het Amerikaanse leger verder. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *