Bezig met laden...

Logboek

UIMC: een bekend en zeer gevaarlijk risico - video's

UIMC: een bekend en zeer gevaarlijk risico - video's

EASA en ESPN-R presenteren een serie van 4 nieuwe video's met pilote Mona Seeberger over UIMC (Unintended entry into Instruments Meteorological Condities), ook wel IIMC (Inadvertent entry into Instruments Meteorological Condities) of onbedoelde VFR in IMC (Visual Flight Rules flight into Instruments Meteorological Condities) genoemd. 

UIMC is een bekend ernstig risico dat tot verschillende soorten ongevallen kan leiden, met name verlies van controle tijdens de vlucht (LOC-I), gecontroleerde vlucht in terrein, of tegen een heuvel, of in water, botsingen met obstakels of kabels (CFIT), vooral bij operaties op lage hoogte (LALT), en botsingen in de lucht (MAC). Een zeer bekend ongeval in IIMC is dit waarbij basketter Kobe Bryant, zijn dochter en 7 anderen het leven lieten. 

Ondanks het feit dat UIMC een ernstig en bekend risico is, gebeuren er nog steeds dodelijke ongelukken, wat vraagt om voortzetting van de inspanningen en promotie. Deze vier nieuwe video's herinneren aan enkele basisprincipes en acties om UIMC te vermijden en gerelateerde ongelukken te voorkomen.

Many Safe Flights!

 

UIMC: Wat te doen voor het opstijgen?

 

UIMC: Problemen vermijden na het opstijgen

 

 

UIMC: Hoe uit een UIMC geraken

 

UIMC en s' nachts vliegen

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *