Bezig met laden...

Logboek

Uber Elevate wil absoluut in 2023 stadstaxi's laten vliegen

Uber Elevate wil absoluut in 2023 stadstaxi's laten vliegen

Op de afgelopen NBAA in Las Vegas vertelde Eric Allison, hoofd van Uber Elevate, dat zijn bedrijf hoopt om tegen 2023 luchttaxis (eVTOL) aan te bieden in de reeds geselecteerde steden: Dallas, Los Angeles en Melbourne (Australië).

Uber Elevate wil in deze steden een deur tot deur oplossing aanbieden die de reiziger via een Uber Elevate eVTOL en een Uber Taxi op zijn bestemming wil brengen. De Uber App blijft het systeem om deze combi limousine & luchttaxi-oplossing te plannen en te boeken.

Uber zal zelf geen VTOL's ontwikkelen en heeft aan zes partners specificaties gegeven om deze onbemande toestellen voor Uber te gaan bouwen. En het zijn niet de minste die met Uber in zee gaan:

Of Uber uiteindelijk slechts met een partner of met meerdere partners in zee zal gaan is niet bekend. Wel heeft Uber vooral op de prijs zeer scherpe limieten gezet omdat het als luchttaxi-aanbieder de concurrentie wil aangaan met de klassieke taxi.

Daarnaast is Uber ook begonnen om in de betrokken steden landingsplaatsen te zoeken waar de automatische eVTOL's passagiers kunnen oppikken en afzetten. Uber zou Uber niet zijn als het ganse proces door exclusief haar app wordt gestuurd. Klanten zullen van bij hun verblijfplaats tot op hun bestemming door de Uber-app worden begeleid. 

Om het concept te testen, lanceerde Uber Copter, deze zomer al een helikopter-taxi in New-York tussen Manhattan en de luchthaven JFK. De helikoptervluchten kosten nu ongeveer $200 tot $225 voor een enkele reis. Ter vergelijking, dezelfde rit in de auto met een Uber Limousine kost ook $200. De winst voor de passagier zit hem hier natuurlijk in de tijd. Per auto kan het ritje een uurtje duren, per helikopter slechts 7 minuten.

Uber is vastberaden dat ze in 2023 met de Uber Elevate in Dallas, Los Angeles en Melbourne wil starten! Wait and see! 

Video: Eric Allison, hoofd van Uber Elevate, op de Uber Elevate Summit deze zomer.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *