Bezig met laden...

Logboek

Spaanse NH90 simulator kost 19,2 miljoen euro

Spaanse NH90 simulator kost 19,2 miljoen euro

Het Spaanse Indra heeft opdracht gekregen voor de ontwikkeling, de bouw en levering van een nieuwe FMS (Full Mission Simulator) simulator voor de modernste helikopter van de strijdkrachten, de NH90, voor een bedrag van 19,2 miljoen euro.

Deze simulator is bestemd voor de luchtmachtbasis Cuatro Vientos in Madrid, en zal worden toegevoegd aan de twee die al in gebruik zijn bij CESIHEL, één van de meest geavanceerde helikoptersimulatiecentra in Europa, gebouwd door Indra voor de luchtmacht op de Agoncillo-basis (La Rioja).

Een van de belangrijke kenmerken van de architectuur van deze ultramoderne NH90-simulator is dat deze is gebaseerd op het gebruik van echte elektronische apparatuur aan boord (vandaar de hoge kostprijs), waardoor het meest realistische in training wordt geboden en ervoor wordt gezorgd dat toekomstige updates van de helikopter makkelijk kunnen worden gerepliceerd in de FMS (Full Mission Simulator).

Dankzij deze zeer getrouwe reproductie van de helikopter zal deze simulator de echte trainingsvluchten met 40% vlieguren verminderen en toch de beste training van de piloten te garanderen. Deze simulator laat ook toe om geavanceerde tactische missies te trainen met de hoogste veiligheid en efficiëntie en interoperabiliteit met een groot aantal systemen, net zoals het in werkelijkheid gebeurt.

De simulator geeft ook getrouw alle mogelijke weersomstandigheden weer, zowel overdag als 's nachts, en maakt het gebruik van de daadwerkelijke Image Intensifier Tubes van de helikopter mogelijk voor simulatie in Night Vision Goggles-vluchten.

Een andere functionaliteit van het FMS-systeem is een netwerk-simulatiearchitectuur, die gezamenlijke tactische training van een missie mogelijk maakt vanuit meerdere simulatoren tegelijk, die zich op verschillende bases en met verschillende vliegtuigmodellen en platforms bevinden. Zo kunnen de piloten van de NH90-helikopter simulatoren vanuit verschillende bases, waaronder Cuatro Vientos, trainen in dezelfde missie. 

"Naast instructies voor het correct besturen van de helikopter, wordt gezamenlijke tactische training steeds belangrijker, waardoor professionals zich kunnen voorbereiden op de vervulling van de missie in een omgeving die lijkt op de echte, in interactie met andere bemanningen en vertrouwd raken met de steeds talrijker en complexe systemen die deel uitmaken van een gevechtssituatie. Dankzij de toezegging van het Ministerie van Defensie om de nieuwste technologieën op het gebied van simulatie van helikopters van de strijdkrachten te integreren, heeft de NH90-simulator zijn effectiviteit in dit opzicht al bewezen”, legt Rafael Junco, Simulation Director bij Indra, uit.

Geavanceerde en duurzame technologie

Vanwege de complexiteit van de NH90 en zijn geavanceerde elektronische verdedigingssystemen, ook ontwikkeld door het bedrijf, is Indra een van de weinige bedrijven ter wereld die trainingsoplossingen biedt voor de NH90, dat momenteel door meer dan een dozijn legers wordt gebruikt. 

Naast het verminderen van de risico's van training, vermijden deze oplossingen enorme bedrijfskosten, verminderen ze het onderhoudswerk met meer dan 33% en besparen ze de atmosfeer van een aanzienlijk volume aan uitstoot, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind. Het gebruik van alle Indra-simulatoren die over de hele wereld worden ingezet, draagt bij aan een milieuverbetering van meer dan 500.000 ton CO2 per jaar.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *