Bezig met laden...

Logboek

Leonardo heeft 56 NH90 heli's geleverd aan de Italiaanse Marine

Leonardo heeft 56 NH90 heli's geleverd aan de Italiaanse Marine

De Italiaanse marine heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de voltooiing van de leveringen van al haar NH90-helikopters in combinatie met een speciaal simulatiecentrum voor haar NH90-bemanningen. 

De 46e SH-90A ASW/ASuW-helikopter, geassembleerd in de Leonardo-fabriek in Tessera in Venetië, werd geleverd op de Maristaeli Luni-basis van de Italiaanse marine en gepresenteerd tijdens een officiële ceremonie die werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders en vertegenwoordigers van de Italiaanse marine, Leonardo en NHIndustries op 29 september. Gian Piero Cutillo, CEO Leonardo Helicopters (zie foto) sprak zijn dank uit aan alle stakeholders van dit project en wenste de Marine veel succes met de NH90-vloot.  

De helikopter voegt zich ook bij een vloot van tien NH-90A's die zijn geoptimaliseerd voor tactische transporttaken en speciale operaties, waardoor de totale vloot van NH90's op 56 helikopters komt die bij de Marine in dienst zijn. De eerste NH90 van de Italiaanse marine werd in 2011 afgeleverd. Sindsdien heeft de hele vloot meer dan 35.000 vlieguren geregistreerd. 

De voltooiing van de leveringen vindt plaats samen met de opening op de marinebasis van een uniek Full Crew Simulation Training Center, met een speciale Level D Full Flight Simulator van het type in volledige MR 1-configuratie (dus representatief voor de nieuwste luchtvaartstandaard). Ook deze simulator is volledig ontwikkeld door Leonardo en afgestemd op de behoeften van de Italiaanse marine. Dankzij de nieuwe simulatieomgeving kunnen de bemanningen van de SH-90 en MH-90 (inclusief zowel piloten als gespecialiseerd personeel) worden getraind met het hoogste niveau van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. 

De simulator logt 1 simulatie-uur gelijk aan 1 echt vlieguur en kan missies uitvoeren in elk soort operationeel scenario. Het systeem is geschikt voor verdere evolutie in de toekomst, zoals de mogelijkheid om te worden gekoppeld aan andere simulatiemiddelen om gezamenlijke en multi-domein genetwerkte missietraining te ontwikkelen. Daarnaast zal het Full Crew Simulation Training Center trainingsdiensten leveren aan NH90-bemanningen uit andere landen. 

Foto's © Leonardo Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *