Bezig met laden...

Logboek

Den Helder versterkt positie als hub voor offshore wind

Den Helder versterkt positie als hub voor offshore wind

Den Helder wil zijn positie als helikopter luchthaven voor de windindustrie kracht bijzetten. Het windmolenpark Deutsche Bocht zal gebouwd en onderhouden worden deels met helikopters die vanop Den Helder Heliport vliegen.

De bouwer van het windmolenpark is het Nederlandse bedrijf Van Oord heeft een overeenkomst afgesloten om gedurende de bouw van het windmolenpark vanop Den Helder naar de Duitse Bocht te vliegen.

Het vervoer van personeel en kleine vracht voor de projecten van de contractpartners in Duitsland wordt door DHSS vanaf Den Helder Airport verzorgd. Mede door het nieuwe lange-termijn contract met MHI Vestas zet de luchthaven zich, naast offshore olie- en gas-, ook op de kaart als belangrijke Europese offshore windluchthaven met strategisch belangrijke ligging.

Doorslaggevende reden om bij de keuze voor het nieuwe Duitse onderhoudscontract voor DHA te kiezen, is de professionele en gespecialiseerde luchthaven met de daar gevestigde douane, marechaussee en afhandelingsbedrijven. Daarnaast speelt de ligging dichtbij de internationale luchthaven Schiphol een cruciale rol. “Specialistisch personeel in de sector is schaars en dus duur”, aldus directeur Conny van den Hoff van Den Helder Airport. “Je wilt vakspecialisten zo snel mogelijk op locatie beschikbaar hebben. Korte en snelle logistieke lijnen zijn van belang en daar dragen wij aan bij vanwege de ligging van DHA. Het gespecialiseerde personeel komt vanuit de hele wereld; via Schiphol en onze professionele helikopterluchthaven zijn zij het snelst op locatie in de Deutsche Bucht.”

Twee jaar geleden besloten diverse op Den Helder Airport gevestigde bedrijven, waaronder DHSS, tot een strategiewijziging om Den Helder Airport ook als hub voor offshore wind aan de Noordzee te positioneren. Toen verloor Den Helder Airport een paar windmolenpark-projecten aan de Groningse Eemshaven. 

Naast de offshore- en de windmolenprojecten heeft Den Helder ook 20 NH-90 helikopters op de vliegbasis De Kooy. Er zijn 12 NH-90 NFH (marine versie ) en 8 NH-90 TTH (transport versie) op de vliegbasis gebaseerd. 

Foto credit: CHC Helicopters NL

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *