Bezig met laden...

Logboek

EHang werkt zijn certificatietesten af - video

EHang werkt zijn certificatietesten af - video

We volgen met spanning het certificatieproject van de EHang EH216.

Als de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC in de komende weken of paar maanden overtuigd is van de kwaliteit en de veiligheid van de EHang EH216, zou deze eVTOL de eerste gecertificeerde elektrische passagiersdrone zijn ter wereld. Ook Volocopter is zeer actief in de certificatie van zijn VoloCity maar EHang zou, als alle testen verder perfect verlopen, vermoedelijk sneller gecertificeerd kunnen zijn.

We kregen een update van EHang over het verloop van enkele testen en het is duidelijk dat de Chinese CAAC en EHang de EH216 aan zware testen onderwerpen om er zeker van te zijn dat de EH216 veilig kan vliegen.

Waarom zijn deze testen zo belangrijk? Tijdens vlucht-, start- en landingsprocessen wordt de eVTOL onderworpen aan verschillende krachten, zoals de gecombineerde effecten van aerodynamische en traagheidskrachten tijdens de vlucht en de extra impact van grondreactiekrachten tijdens de landing. De betrouwbaarheid van het casco is dus essentieel voor het garanderen van de vliegveiligheid.

Met de statische test van het casco heeft EHang dynamische processen met statische houdingen gesimuleerd om de stijfheid en sterkte van het casco te valideren. De testresultaten voldoen perfect aan de veiligheidseisen en luchtwaardigheidsnormen van de Civil Aviation Administration of China voor de EH216-S.

 

Test 1: EH216-S Airframe Static Test - van alle tests voor de typecertificering is de statische test voor het casco het belangrijkste onderdeel.

 

Test 2: EH216-S Landing Gear System Drop Test

 

Test 3: EH216-S Landing Gear System Static Test

 

Test 4: EH216-S Arm Strength Test

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *