Bezig met laden...

Logboek

KAI maakt eerste vlucht met NI-600 VT onbemande helikopter

KAI maakt eerste vlucht met NI-600 VT onbemande helikopter

De Koreaanse helikopterbouwer KAI (Korea Aerospace Industries) heeft met succes de eerste onbemande vliegtest gemaakt met de NI-600VT.

NI-600VT is de afkorting van Night Intruder-600 Vertical Take-Off & Landing. Het toestel vloog rond de Goheung Aerospace Center in de  South Jeolla provincie, aldus KAI in een persbericht.

Het toestel demonstreerde zonder problemen de hover en de transitie naar horizontale vlucht.De helikopter bevestigde zijn mogelijkheden en deed alles binnen de gestelde veiliheidsnormen. 

De NI-600VT is met eigen fondsen gebouwd door KAI. Het toestel is een door KAI aangepast versie van een commerciele twin helikopter uit de 600kg klasse. De technologie om de helikopter onbemand te laten vliegen is volledig door KAI gebouwd. Het betreft de speciale auto-pilot, aangepaste avionics en verbindingen met het grondstation. KAI heeft 2 jaar gewerkt om het toestel om te bouwen naar de onbemande versie. De ontwikkelde technologie kan ook ingezet worden in andere helikopters en zelfs in vliegtuigen.

KAI ziet toepassingen in bewakingsopdrachten, verkenningsopdrachten, zoeken van vermisten, cargo transporten en nog andere militaire applicaties.

De NI-600VT is duidelijk een concurrent voor de VSR700 van Airbus / Guimbal. Het is ons echter nog niet duidelijk met welke commerciele helikopterbouwer KAI in zee is gegaan. Als je op basis van deze foto een hint hebt, horen we graag iets van jou.  

Foto copyrights: Korean Aerospace Industries

Update 16/10/2019:

Xavier informeerde ons dat de commerciele helikopter die door KAI wordt gebruikt voor de NI-600VT een RotorWay A600 is. Bedankt Xavier!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *