Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Chinook Air2Air refueling systeem - EHang 2020 rapport - AW609 Tiltrotor

Kort nieuws: Chinook Air2Air refueling systeem - EHang 2020 rapport - AW609 Tiltrotor

Kaman bouwt air2air refueling systeem voor de Chinook MH-47

Kaman Composites Wichita, Inc, een divisie van Kaman Corporation, heeft aangekondigd dat het van Boeing een order heeft gekregen voor de fabricatie van het air2air refueling-systeem voor de MH-47 en de MH-47 Block II modificatie's. De MH-47 is de eerste Chinook die in de lucht kan worden bijgetankt.  

Zie ook video hieronder van een nachtelijke air2air refueling met de MH-47G Chinook en een KC-130

Foto: US Army - publiek domein 

 

EHang gaat op 16 april zijn 2020 rapport vrijgeven

Met drie weken vertraging zal EHang, een van de marktleiders in de eVTOL industrie, op 16 april 2021 zijn resultaten over 2020 bekendmaken. Er wordt naar deze resultaten uitgekeken vooral om de 'juiste' verkoopcijfers over 2020 te kunnen toetsen aan de bevindingen die beursanalist Wolfpack op 16 februari publiceerde

Intussen zijn tientallen Amerikaanse advocaten gestart met een Class Action tegen het management van EHang omwille van de mogelijke verspreiding van valse informatie die de aandelenkoers beïnvloedde. EHang is sinds 16 februari twee derden van zijn beurskapitalisatie verloren.  

 

Leonardo bouwt eerste twee productie AW609 civiele tiltrotor

Leonardo bouwde reeds 4 prototypes van haar allereerste civiele tiltrotor, de AW609. De eerste twee productie AW609 helikopters staan nu in de steigers en Leonardo verwacht het eerste productie tegen het einde van 2021. Dit toestel is bestemd zijn voor Bristow en is een erfenis van Era die launch klant was voor de AW609. Ook het tweede productietoestel zou bestemd zijn voor Bristow, eentje komt in de "Executive Transport" versie en de andere komt in de HEMS - SAR versie. De leveringen zouden voorzien zijn respectievelijke begin 2022 en begin 2023.  

Maar de hamvraag, sinds enige jaren, blijft wanneer de AW609 zijn FAA certificatie zal krijgen. Blijkbaar verwacht Leonardo US dit tegen het einde van 2021 maar niemand wil dit bevestigen. Na de jarenlange vertraging is men bij Leonardo blijkbaar te onzeker om nog eens een nieuwe datum aan te kondigen.

Klik hier om de AW609 brochure in te kijken.

Foto copyrights: Leonardo Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *