Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky test zijn S-92 helikopters: reddende engels op de Noordzee

Sikorsky test zijn S-92 helikopters: reddende engels op de Noordzee

Samen met Roald Kieseth, een ervaren helikopterkapitein van CHC uit het Noorse Stavanger, wil Jamie Renna, hoofdingenieur van Sikorsky, aan de lijve ondervinden hoe de Sikorsky S-92 zicht gedraagt in SAR (Search & Rescue) en offshore operatie's boven de Noordzee.

Vandaag is Jamie uitgenodigd om te ervaren hoe het is om gered te worden door de helikopter die hij hielp ontwerpen en hoe het voelt om gehesen te worden uit de Noordzee en 100 voet hoger in de helikopter te bekomen van de spanning.

Het CHC-team van Roald vliegt sinds augustus 2017 All Weather Search & Rescue (AWSAR), missies die zeer veel vergen van mens en machine. De kapitein verwoord het als volgt: "Het is echt de moeite waard om mensen te kunnen helpen wanneer ze hulp nodig hebben. Met deze helikopter en deze bemanning en deze apparatuur kunnen we echt levens redden. Het is het meest lonende wat ik kan bedenken."

Naast het veilig vliegen met de helikopter, het bedienen van de reddingsuitrusting, het navigeren in onvoorspelbaar weer en het zorgen voor hun passagiers, wordt van het CHC-team verwacht dat het snel en efficiënt beweegt. Wanneer er zich een noodsituatie voordoet, hebben ze 15 minuten de tijd om te reageren.

“In het dagelijks leven denk je er niet zoveel over na omdat de helikopter werkt. We starten het gewoon op en we gaan vliegen, 'zegt Roald. Vanuit het perspectief van de fabrikant is dat muziek in de oren van Jamie. De S-92 is hiervoor ontworpen en gebouwd. “Maak je geen zorgen om de helikopter; het gaat zijn werk doen. Je concentreert je op wat je moet doen ', zegt hij.

Vlieg met de Sikorsky S-92 mee en ervaar zelf...in onderstaande video.

Foto en video copyrights: Sikorsky (Lockheed-Martin groep)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *