Bezig met laden...

Logboek

Volocopter vliegt nu ook in Zuid-Korea

Volocopter vliegt nu ook in Zuid-Korea

Volocopter heeft voor een primeur gezorgd in Zuid-Korea. Het maakte de eerste geslaagde publieke testvlucht met een eVTOL luchttaxi in het land. 

Zuid-Korea is met wereldbedrijven zoals Samsung, Hyundai, LG Electronics en Kia wel een en ander gewoon op niveau van high-tech vooruitgang en transporttechnieken. Toch waren zelfs de minister van MOLIT (Transport en Infrastructuur), Noh Hyeong Ouk, samen met een hoge delegatie van de de Europese Unie en de Duitse Ambassadeur aanwezig op deze voor Zuid-Korea historische testvlucht.

De bemande testvlucht met de volledige elektrische Volocopter had plaats op de Gimpo International Airport in Seoul. De testvlucht duurde 5 minuten en de eVTOL legde op die tijd 3 kilometers af op een maximale hoogte van 50 meter. Het was onderdeel van het MOLIT’s UAM demonstratie evenement: 'Open the Urban Sky’.

Florian Reuter, CEO of Volocopter verklaarde na de vlucht dat de K-UAM roadmap van MOLIT (het Transportministerie), het mogelijk zal maken om vanaf 2025 te starten met een effectieve UAM (urban air mobility) luchttaxi-dienst in Zuid-Korea. Voor onze westerse regeringen is een dergelijke roadmap een voorbeeld hoe een overheid vroegtijdig met dergelijke nieuwe luchttaxi's rekening houdt. 

Volocopter zal nog een tweede testvlucht maken in Zuid-Korea. Vandaag zal op de internationale luchthaven van Incheon, naar aanleiding van de K-UAM Confex 2021, een nieuwe publieke testvlucht worden uitgevoerd.

Eerdere artikels over Volocopter UAM: klik hier

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *