Bezig met laden...

Logboek

HeliVenture FTO wil HEMS helikopter leasen aan Bulgarije

HeliVenture FTO wil HEMS helikopter leasen aan Bulgarije

Het Belgische HeliVenture FTO uit Lint heeft zich kandidaat gesteld om medische urgentiehelikopterdiensten te leveren aan het Bulgaarse staatsbedrijf Heli Med Services. Het betreft een 'dry lease' van een medische urgentiehelikopter waarvoor een budget van €1,76 miljoen per jaar is vrijgemaakt. 

Het Bulgaarse publieke aanbestedingsregister geeft aan dat naast HeliVenture ook het Slovaakse Slovakia Air Transport Trading en aanbieding heeft ingestuurd. De inschrijvingen voor deze aanbesteding zijn afgesloten op 16 januari en volgens het management van Heli Med Services op een BTA-persconferentie, zal de winnaar op 17 februari 2023 worden geselecteerd.  

Nog volgens plan moet de medische urgentiehelikopter, waarvoor HeliVenture - als ze deze aanbesteding wint - vermoedelijk zijn EC-135 met registratie 9H-RSQ zal inzetten, reeds deze zomer in Bulgarije operationeel zijn. Het contract loopt voor 1 jaar met een optie voor een extra jaar.

Zoals we reeds op 17 januari 2023 schreven is Bulgarije ook in een speciale onderhandelingsprocedure met Leonardo voor de aankoop van 6 (zes) HEMS-helikopters bij Leonardo. Deze procedure is liep tot 18 januari 2023 maar het resultaat hiervan is nog niet bekend. Ook hier verwacht Bulgarije de eerste helikopter reeds in 2023 in gebruik te kunnen nemen.

Foto © Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *