Bezig met laden...

Logboek

NH90 helikopters kunnen in de nieuwe A400 worden getransporteerd

NH90 helikopters kunnen in de nieuwe A400 worden getransporteerd

De Spaanse Defensie zorgde voor een primeur.

Als eerste ter wereld kon ze luchttransport van de NH90-helikopter op het A400M-vliegtuig certificeren. Het was de meest complexe test die de Air Transport Load Cell (CECTA) van het Air Mobility Headquarters (JMOVA) tot nu toe heeft uitgevoerd. De certificatie was gevraagd door het leger en werd uitgevoerd met vliegtuigen van de luchtmacht.

Opgemerkt moet worden dat zowel de luchtmacht als het landleger over helikopters van dit type beschikken en dat de marine zich binnenkort bij hen zal voegen, zodat deze certificatie voor de ganse defensie een grote vooruitgang betekend. Ook andere landen die over NH90 helikopters en A400 transportvliegtuigen beschikken zullen de ervaring van de Spanjaarden kunnen overnemen. 

In het kader van de Cargo Load Clearence Working Group van het European Air Transport Command (EATC) hebben Duitsland en Nederland deze vrachttest bijgewoond. Ook technici en specialisten van Airbus Helicopters waren bij deze test aanwezig. 

De complexiteit van deze Spaanse operatie leert dat voldoende zal moeten voorbereid en getraind worden vooraleer men de NH90 helikopter met de A400 kan transporteren. Het was duidelijk geen simpele operatie.

Foto's credit: Spaanse luchtmacht

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *