Bezig met laden...

Fotoalbum

Memorabele foto's uit archief van Remco de Wit

Remco de Wit is naast zijn beroepsbezigheden als communicatie-adviseur ook redacteur bij de luchtvaartsite www.upinthesky.nl . Remco zal zijn fotoalbum verder uitbouwen met foto's uit de helikopterwereld. Hieronder al een eerste reeks van memorabele helikopterfoto's.

279: De Westland Lynx was een graag geziene gast tijdens de Marinedagen in Den Helder. De snelle en wendbare helikopter gaf spectaculaire demonstraties in samenwerking met het reddingswezen.

A-301: Het tijdperk van de Alouette III is in Nederland voorbij sinds 1 januari 2016. De fotolocatie is Paleis Het Loo in Apeldoorn, waar de helikopter deel uitmaakte van de tentoonstelling ‘200 jaar Koninklijk vervoer’.

D-HAHN: Dit lijkt misschien een air-to-air foto, maar is het niet. De fotolocatie is Königswinter, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Tijdens de beklimming van de Drachenfels, met uitzicht over de Rijn, kwam deze Ecureuil voorbij.

HB-ZPB: Nog nooit ben ik zo hoog geweest om een luchtvaartfoto te maken. De foto van een Ecureuil van Air Zermatt is gemaakt op een hoogte van 3.500 meter boven de zeespiegel vanaf de berg Allalin in Saas-Fee, Kanton Wallis, Zwitserland.

OO-NHL: Héliport de Paris-Issy-les-Moulineaux biedt prima mogelijkheden om helikopters in een stedelijke omgeving op de gevoelige plaat vast te leggen. Op de foto een MD902.

PH-ELP: Deze EC135 van ANWB Medical Air Assistance was de hele dag te gast in mijn woonplaats Zwolle op een congres over traumahulp. Door ochtendmist kwam de heli ruim een uur te laat aan.

PH-KGJ: Deze Eurocopter EC120 wordt vooral gebruikt voor VIP- en rondvluchten. De foto is genomen in IJsselmuiden, dichtbij Kampen in de provincie Overijssel.

PH-RPR: Deze politie Bolkow Bo105 kwam tanken op vliegveld Teuge tussen Apeldoorn en Deventer. De foto is gemaakt direct na de aanslag op Koninginnedag 2009, toen in Apeldoorn een auto inreed op een optocht waar ook de koninklijke familie deel van uit maakte, met acht doden tot gevolg.

PH-RWY: Rotor and Wings (Lelystad) is de enige operator in de Benelux, die vliegt met de Bolkow Bo 105. De knalrode heli wordt vooral gebruikt voor multi-engine training. Op de foto is de heli te zien in een tijdelijk oranje kleurenschema voor een sponsor.

[met dank aan Remco de Wit, en welkom in de Helispot fotoalbum.]

Foto's met een betekenis (9)